Naar homepage
Films, Series & TV

Will Smith presenteert docu-serie op Netflix over gelijkheid in de VS

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Will Smith presenteert docu-serie op Netflix over gelijkheid in de VS

Will Smith maakt binnenkort zijn debuut als Netflix-host. Hij presenteert namelijk de nieuwe docu-serie Amend: The Fight for America. Daarin duikt hij samen met andere bekende Amerikanen in het veertiende amendement van de Amerikaanse grondwet, waarin staat dat alle burgers gelijk behandeld moeten worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gelijke rechten?

In de zesdelige docu-serie wordt aan de hand van beelden van vroeger en nu bekeken hoe die wet eigenlijk wordt toegepast. Wat betekent het om een Amerikaanse burger te zijn? Zo komt uiteraard raciale ongelijkheid voorbij, maar ook de strijd voor vrouwenrechten en de positie van de LHBTI+-gemeenschap. Comedian Larry Wilmore, een van de producenten, hoopt dat de docu gesprekken zal openen:

"Alles wat we de afgelopen jaren in de VS hebben zien gebeuren, gaat over wat zwarte mensen en andere gemarginaliseerde groepen altijd al hebben gewild: ervoor zorgen dat we écht deel uitmaken van de VS en alles hebben wat ons is beloofd in de grondwet."

Bekende gezichten

Will Smith is de voice-over, maar er komen veel andere bekende Amerikanen aan het woord. Zo lezen onder anderen acteurs Samuel L. Jackson, Mahershala Ali, Pedro Pascal en Laverne Cox toespraken voor van bekende 'beschermers' van de gelijkheidswet, zoals Martin Luther King.

'Verbondenheid en begrip'

Op Instagram laat Will weten hoe bijzonder hij het vindt om de docu-serie te mogen presenteren. Volgens hem is begrip voor de geschiedenis en het veertiende amendement cruciaal bij het realiseren van een beter Amerika waarin er echt gelijkheid en gerechtigheid voor iedereen is. "Onze hoop met deze serie is om een boodschap te delen van verbondenheid en gedeelde menselijkheid, zodat we onze verschillende ervaringen als Amerikanen beter kunnen begrijpen en vieren."

Amend: The Fight for America staat vanaf 17 februari op Netflix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie