Films, Series & TV

Alec Baldwin aangeklaagd door hoofd belichting van film 'Rust'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Alec Baldwin aangeklaagd door hoofd belichting van film 'Rust'

Serge Svetnoy, die als hoofd belichting werkt op de filmset van Rust waar cameravrouw Halyna Hutchins enkele weken geleden door Alec Baldwin werd doodgeschoten, heeft besloten een rechtszaak te starten. De aanklacht van Svetnoy richt zich tot Baldwin, wapensmid Hannah Gutierrez-Reed en opnameleider Dave Halls. Dat meldt TMZ.

Nalatigheid

Svetnoy zegt dat er sprake was van "nalatigheid" op de set. De lichttechnicus is van mening dat Baldwin, die het pistool toegereikt kreeg van opnameleider Halls, het nogmaals had moeten controleren voordat hij ermee schoot en had moeten kijken of er geen echte kogels in zaten. Bovendien had de acteur tijdens deze repetitie helemaal niet de trekker moeten overhalen, stelt Svetnoy. Hij zegt dat het slechts de bedoeling was dat de acteur hem naar de camera toe zou richten.

Bijna geraakt

Omdat de kogel die Hutchins de dood bezorgde ook hem bijna raakte, klaagt Svetnoy het drietal aan. De lichtman zegt nog veel last te hebben van wat hij op de set meemaakte en "denkt er niet meer overheen te komen". Daarom eist hij een schadevergoeding. Of de zaak ook daadwerkelijk voor de rechter komt, is nog niet duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie