Films, Series & TV

Barbie-film doorbreekt 1 miljard dollar opbrengst en zet record voor vrouwelijke regisseur

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Barbie-film doorbreekt 1 miljard dollar opbrengst en zet record voor vrouwelijke regisseur

De Barbie-film heeft wereldwijd een geweldige prestatie geleverd door meer dan 1 miljard dollar aan kaartverkoop te behalen. Dit enorme succes werd al binnen drie weken na de release bereikt. Wat het extra bijzonder maakt, is dat dit de allereerste keer is dat een film geregisseerd door een vrouw zoveel geld heeft verdiend.

Groot succes

De film Barbie draait nog steeds in de bioscopen en heeft meer dan 1 miljard dollar verdiend. Hiermee behoort de film tot hetzelfde succesvolle rijtje als The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), die ruim 1,1 miljard dollar opbracht, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011), die meer dan 1,3 miljard dollar verdiende, en Black Panther (2018), die bijna 1,4 miljard dollar opbracht.

Greta Gerwig regisseerde de Barbie-film en speelde ook een grote rol bij het bedenken van het verhaal. Dit maakt haar de eerste vrouwelijke regisseur die een film met meer dan 1 miljard dollar opbrengst heeft gemaakt. De superheldenfilm Captain Marvel (2019) heeft ook de grens van 1 miljard dollar doorbroken, maar deze werd geregisseerd door zowel een mannelijk als vrouwelijk regisseursduo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Barbie verhaal

In de Barbie-film komt de hoofdpersoon, gespeeld door Margot Robbie, vanuit de fantasiewereld van Barbie in de echte wereld terecht. In de film worden de verschillen tussen de Barbie-wereld, waar vrouwen meer te zeggen hebben, en de echte wereld, waar mannen vaak de hogere machtsposities hebben, getoond. De film kreeg goede recensies van critici.

2 miljard

De film Barbie heeft zich bij een exclusieve groep van slechts 53 films gevoegd die meer dan 1 miljard dollar hebben opgebracht. Op dit moment is Barbie de enige film uit die lijst die nog steeds in de bioscopen draait. Nu is de volgende grote mijlpaal om de grens van 2 miljard dollar wereldwijd te bereiken. Slechts zes films zijn er tot nu toe in geslaagd om die mijlpaal te bereiken. Dat zijn Avatar (2009, bijna 3 miljard dollar), Avengers Endgame (2019, bijna 2,8 miljard dollar), Avatar: The Way of Water (2022, 2,3 miljard dollar), Titanic (1997, 2,3 miljard dollar), Star Wars: Episode VII (2015, 2,1 miljard dollar) en Avengers: Infinity War (2018, bijna 2,1 miljard dollar).

Ster advertentie
Ster advertentie