Films, Series & TV

Tom Hardy en Channing Tatum in nieuwe film over evacuatie Afghanistan

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Tom Hardy en Channing Tatum in nieuwe film over evacuatie Afghanistan

Tom Hardy en Channing Tatum gaan de hoofdrollen vertolken in een aankomende film over de recente evacuaties uit Afghanistan. De film zal zich baseren op waargebeurde feiten, meldt Deadline.

Evacuaties

Op 31 augustus vertrokken de laatste Amerikaanse troepen uit Kabul, waarmee een einde kwam aan een 20 jaar durende oorlog. Ook troepen uit andere landen vertrokken uit Afghanistan, omdat de Taliban snel de macht overnam. Bij de evacuaties uit het land kwamen veel mensen om het leven, onder andere door aanslagen op het vliegveld van Kabul.

Drie leden special forces

Na de gebeurtenissen rondom de evacuaties uit Afghanistan, schreef George Nolfi (bekend van Ocean's Twelve en The Bourne Ultimatum) een script op basis van de verhalen van drie voormalige leden van de special forces die terugsprongen in de chaos om Afghaanse burgers, hun families en andere bondgenoten te helpen. Universal kocht het script en wist Hardy en Tatum al te strikken voor de film. Jules Day zal de rol van de derde soldaat op zich nemen.

Kritiek

Er zijn gebruikers op Twitter die kritiek hebben op de aankondiging van de film en vooral de timing ervan. "Het is nog niet eens een jaar geleden. Kom op, bro. Doe beter", schrijft een gebruiker. "In plaats van geld uit te geven om hen die daar nog vastzitten naar huis te brengen, maken we liever een film!", schrijft een ander.

Ster advertentie
Ster advertentie