Films, Series & TV

Netflix onthult eerste beelden van nieuwe fantasyserie 'Shadow and Bone'

foto: Netflixfoto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix onthult eerste beelden van nieuwe fantasyserie 'Shadow and Bone'

Goed nieuws voor de liefhebbers van series als Game of Thrones en Shadowhunters: binnenkort verschijnt er een nieuwe fantasyserie op Netflix. De streamingdienst deelde onlangs de beelden van de nieuwe show Shadow and Bone.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boekenreeks

Shadow and Bone is een verfilming van de gelijknamige boekenreeks. Het verhaal gaat over een wereld die in tweeën is gesplitst door een barrière van eeuwige duisternis. Soldaat Alina Starkov komt er op een dag achter dat ze over magische krachten beschikt die het land zouden kunnen redden. Terwijl ze haar krachten onder controle probeert te krijgen, zijn er duistere machten die haar als een bedreiging zien.

Andere fantasiewereld

Leigh Bardugo is de schrijver van de boekenreeks, maar ook de producer van de serie. "Shadow and Bone speelt zich af in een heel ander soort fantasiewereld. Denk aan keizerlijk Rusland, niet aan middeleeuws Engeland en geweren in plaats van zwaarden. Het is een verhaal over de mensen aan wie altijd is verteld dat ze er niet toe doen, maar ze bewijzen dat ze er wel degelijk toe doen”, vertelt Leigh.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jonge cast

Inmiddels is er ook al bekend wie er in de serie spelen. Er is gekozen voor een jonge cast met acteurs die nog niet zo bekend zijn. Jessie Mei Li gaat de rol van Alina spelen. Verder zullen Amita Suman, Archie Renaux , Kit Young, Ben Barnes en Danielle Galligan een rol vervullen in de nieuwe fantasyserie.

Shadow and Bone is vanaf 23 april 2021 te zien op Netflix. Het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen.

Ster advertentie
Ster advertentie