Films, Series & TV

'Johan Derksen keert maandag terug op tv met Vandaag Inside'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Johan Derksen keert maandag terug op tv met Vandaag Inside'

Vandaag Inside keert vanaf volgende week maandag weer terug op tv. De talkshow was ruim twee weken van de buis en keert nu weer terug met Johan Derksen. Dat bevestigt Derksen persoonlijk aan het AD.

Update 14.20 uur:

Na het nieuws over de terugkeer van Vandaag Inside op tv heeft De Telegraaf contact opgenomen met Talpa. Een woordvoerder van Talpa Network kon niet bevestigen dat het programma daadwerkelijk terugkeert. "De berichtgeving met betrekking tot een terugkeer van het programma 'Vandaag Inside' op SBS6 is voorbarig", laat de woordvoerder weten. "We hebben afgelopen zondag een goed gesprek gehad met de mannen om in alle rust terug te kijken op de afgelopen weken en hetgeen gebeurd is. Zodra er meer nieuws te melden is komen we hier vanuit SBS6 op terug."

De Telegraaf meldt dat Derksen aan ANP een reactie heeft gegeven op de verklaring van Talpa. Volgens Derksen is één ding zeker en dat is dat René van der Gijp, Wilfred Genee en hijzelf 'er maandag weer zitten'.

In opspraak na misbruikverhaal

Ook Wilfred Genee en René van der Gijp keren terug. Derksen kwam eind april in opspraak nadat hij tijdens een aflevering van vertelde hoe hij in zijn jonge jaren een bewusteloze, dronken vrouw gepenetreerd zou hebben met een kaars.

Later die week kwam hij terug op zijn uitspraken. "Het was zo'n hele grote duizendurenkaars, dat was toen in. Dat staat op zo'n sokkel, zo'n heel groot ding. Die hebben we gepakt en die juffrouw lag op de bank en die hebben we zo tussen haar benen gedaan. Dus toen wij weggingen stond die kaars loodrecht de lucht in", vertelde Derksen.

Geen steun van Talpa

Het trio van Vandaag Inside stapte uiteindelijk op, maar volgens Derksen was die keuze niet gemaakt vanwege de ophef na zijn uitspraken. Volgens hem kwam het omdat hij geen steun kreeg van de Talpa-directie. "Tegen al die hysterische reacties ben ik wel bestand. Pissige columnisten en opgewonden dames aan talkshowtafels die leeglopen kan ik ook wel hebben", zegt hij tegen het AD. "Ik kan wel tegen een stootje. Maar als je met de rug tegen de muur staat, verwacht ik wel wat steun van de Talpa-directie, daar heb ik echter niets van gemerkt."

Volgens Derksen is er na het opstappen van het Vandaag Inside-trio al meteen hard gewerkt aan een comeback van de talkshow op tv. Derksen meldt dat er met de Talpa-directie gesproken is en dat alle partijen tot de conclusie zijn gekomen om weer terug te keren op tv.

Ster advertentie
Ster advertentie