Films, Series & TV

Dit is volgens recent onderzoek de engste film om op Halloween te kijken

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Dit is volgens recent onderzoek de engste film om op Halloween te kijken

BroadBandChoices, een Brits bedrijf dat internetproviders vergelijkt, heeft onderzocht wat de engste horrorfilm is. Vorig jaar won Sinister op basis van het aantal hartslagen per minuut, maar dit jaar kwam een andere film als winnaar uit de bus.

Hartslagen

Host van regisseur Rob Savage is de engste horrorfilm die ooit is gemaakt. Het Britse bedrijf heeft in een periode van 15 dagen 250 testpersonen naar een selectie van 40 horrorfilms laten kijken. De testpersonen hadden gemiddeld een hartslag van 64 slagen per minuut en tijdens het kijken van Host schoot dat omhoog naar 88 slagen per minuut. De hoogst gemeten hartslag tijdens deze film was maar liefst 130 slagen per minuut.

Het verhaal

Host speelt zich af tijdens de lockdown en vertelt het verhaal van zes vrienden die een paranormaal medium inhuren om een seance te houden via Zoom. Wat de vriendengroep niet weet, is dat er kwade geesten hun huis binnendringen tijdens de meeting.

Corona

De film verscheen in 2020 en is opgenomen tijdens de coronapandemie. De regisseur, cast en crew hebben voor de film enkel gebruik gemaakt van Zoom. Hierdoor kon Host worden geproduceerd voor een beperkt budget van 35 duizend dollar. Ter vergelijking: Sinister, die vorig jaar werd uitgeroepen tot de engste horrorfilm, heeft maar liefst 3 miljoen dollar gekost.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie