Films, Series & TV

Joey Bada$$ moest in therapie na rol in 'Two Distant Strangers'

foto: Netflixfoto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Joey Bada$$ moest in therapie na rol in 'Two Distant Strangers'

De muziekcarrière van Joey Bada$$ heeft een tijdje stilgestaan, omdat de rapper druk bezig was met acteren. De film Two Distant Strangers, waarin hij de hoofdrol speelde, won een Oscar, maar zorgde er ook voor dat Joey Bada$$ in therapie moest. Dat vertelt hij aan XXL.

Over de film

De korte film Two Distant Strangers vertelt het verhaal van striptekenaar Carter James (Joey Bada$$) en zijn herhaalde pogingen om veilig thuis te komen bij zijn hond. Hij wordt echter elke keer gedwarsboomd door een terugkerende dodelijke ontmoeting met een politieagent (Andrew Howard). Elke dag beleeft hij ditzelfde vreselijke moment opnieuw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In therapie

Joey Bada$$ vertelt aan het magazine dat het spelen van deze rol hem niet in de koude kleren ging zitten. "Ik kon die rol zo goed spelen, omdat ikzelf vervelende ervaringen heb gehad met de politie. Sinds mijn elfde word ik aangehouden en gefouilleerd. Dat is traumatiserend", vertelt de rapper. "Ik ging zo erg op in mijn rol dat ik na de opnames in therapie moest."

Traumatisch voor omstanders

De opnames waren niet alleen heftig voor Joey Bada$$, maar ook voor de omstanders. "Ik herinner me dat we de scène opnamen waarin ik uit het appartement van het meisje kwam en de politie me neersloeg op de grond. Mensen die voorbij reden, rolden hun raam naar beneden en zeiden: 'Yo, is dit echt? Of is dit voor een film? Wat gebeurt er? Gaat het goed met je?'", vertelt de 27-jarige rapper en acteur. "Zelfs voor voorbijgangers was het traumatisch om te zien."

Niet betaald

Joey Bada$$ vertelt ook dat hij niet werd betaald voor zijn rol. "Het was een korte film, een project en experiment", legt hij uit. Wat begon als iets kleins, groeide uit tot iets groots. In 2021 kreeg Two Distant Strangers een Oscar voor Best Live Action Short Film.

Ster advertentie
Ster advertentie