Films, Series & TV

'Catching Killers' laat zien hoe het is om seriemoordenaars op te sporen

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. 'Catching Killers' laat zien hoe het is om seriemoordenaars op te sporen

Noem jij jezelf een echte true crime-liefhebber? Dan is het een goed idee om de nieuwe Netflix-docu Catching Killers te kijken. Daarin draait het namelijk niet om de daders, slachtoffers of overlevers, maar om de rechercheurs en andere politiemedewerkers. Zij vertellen hoe het is om te werken aan de meeste beruchte en gruwelijke seriemoordzaken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Seriemoordenaars

Vanaf de bank met een zak chips kan het 'genieten' zijn om te kijken naar docu's over vermissingen, ontvoeringen en moorden, maar wanneer die dingen je dagelijkse realiteit zijn, is dat een ander verhaal. Werken aan dat soort ijzingwekkende zaken gaat je niet in de koude kleren zitten. In Catching Killers vertellen verschillende rechercheurs hoe ze persoonlijk geraakt werden door de zaken waar ze soms jaren aan werkten.

Aan bod komen onder andere The Happy Face Killer, die de dood van acht vrouwen op zijn naam heeft staan, en de Green River Killer, die bekende 48 mensen te hebben vermoord.

Heftige baan

Het aantreffen van een crime scene, de geur van een lijk en de eeuwige zoektocht naar de daders terwijl de media je op de hielden zitten: sommige medewerkers hebben het jaren na het werken aan een zaak nog steeds moeilijk als ze eraan terugdenken. "Wanneer je zoiets ziet, heeft dat effect op je. Als dat niet zo is, ben je in mijn ogen niet menselijk", aldus een van de sprekers.

Catching Killers bestaat uit tien aflevering en staat vanaf 4 november op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie