Films, Series & TV

Jongeren open over verslaving en psychische problemen in nieuwe Videoland-docu

foto: RTL/Videolandfoto: RTL/Videoland
  1. Newschevron right
  2. Jongeren open over verslaving en psychische problemen in nieuwe Videoland-docu

In de Yes We Can Clinics zitten jongeren die kampen met heftige verslavingen of zware psychische- of gedragsproblemen. Voor de nieuwe Videoland-docuserie De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt opent deze kliniek voor één keer haar deuren om te laten zien hoe jongeren hier een poging doen om hun leven weer op de rit te krijgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laatste hoop

In de zesdelige docuserie gaat Ewout Genemans langs bij de kliniek, die voor de 13- tot 23-jarigen vaak een laatste redmiddel is. Hij volgt jongeren die al talloze instellingen, afkickklinieken of hulpinstanties hebben gezien en vaak te horen hebben gekregen dat ze een hopeloos geval zijn. Met een team van professionals wordt in de kliniek het tegendeel bewezen en gezocht naar een oplossing.

"Wij krijgen kinderen binnen, honderden per jaar, waar tegen is gezegd: 'Je bent uitbehandeld'", vertelt de oprichter van de kliniek in de trailer. "Je zegt dan eigenlijk: 'Er is geen plek voor jou in deze maatschappij'."

'Kan iedereen overkomen'

Het is Ewout wel duidelijk geworden dat de problemen waar de jongeren mee dealen iedereen kunnen overkomen. "Bij Yes We Can Clinics ben ik erachter gekomen dat dit je kind, kleinkind, neefje, broertje, zusje of buurmeisje kan zijn", vertelt Ewout aan Broadcast Magazine. "Ook heb ik ervaren dat die psychische problemen en verslavingen vaak voortkomen uit pijn of verdriet en dat het juist goed is om deze gevoelens aan te gaan en af te rekenen met deze problemen om een gelukkiger leven op te bouwen."

De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt is vanaf 24 september te zien bij Videoland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie