Films, Series & TV

Ismail Ilgun valt bijna flauw bij 'Op1' door zenuwen

foto: Twittter/Op1
  1. Newschevron right
  2. Ismail Ilgun valt bijna flauw bij 'Op1' door zenuwen

Ismail Ilgun zat maandagavond bij Op1 om te praten over Project Ismail, zijn tweedelige documentaire over drillrap. Het gesprek verliep alleen een klein beetje stroef. Na een serieuze vraag van presentator Hugo Logtenberg schoot Ismail namelijk in de lach. Op Twitter laat hij weten waarom: hij was zó zenuwachtig dat hij van tevoren zelfs bijna was flauwgevallen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gespannen lachje

In Op1 werd een fragment van de documentaire getoond waarin Ismail naast een jongen staat die aan het bellen is met drillrapper Tyrece, die wordt gezocht door de politie. Presentator Hugo vroeg hem daarna of Ismail het niet heftig vond om naast zo'n telefoongesprek te staan. Ismail schoot vervolgens in de lach. "Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom je daar nu om lacht", reageerde Hugo zichtbaar geïrriteerd.

Muziekjournalist Leo Blokhuis was ook aanwezig en nam het later nog voor Ismail op. "Ik zag jou lachen en ik zag jou daar bestraffend op toespreken, maar ik zag ook dat jij heel gespannen bent en daar lach je van", zei hij tegen Ismail en Hugo. "Het zit me gewoon dwars dat jij over ernstige zaken moest praten en volgens mij uit spanning ging lachen. Dat geeft een verkeerd beeld."

Project Ismail

In Project Ismail, waarvan maandagavond het eerste gedeelte is uitgezonden, gaat Ismail onder andere in gesprek met hoofdrolspelers in de drillrapscene en met deskundigen over de link tussen sociale media, muziek en criminologie. Ismail vertelde in Op1 waarom zijn documentaire zo belangrijk is. Hij weet zelf heel goed hoe het is om geframed te worden in de media en wil daarom de drillrappers een kans geven hun eigen verhaal te doen. "Niemand kent die jongens, niemand heeft die jongens ook gesproken, dus dan wordt het een eenzijdig verhaal. Daarom is het goed om met die jongens te praten, want dan heb je een compleet verhaal. Dat is wel zo eerlijk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Link drillrap en geweld

Ismail denkt dat drillrap meer geweld veroorzaakt: "Het geweld is er, maar ik kan ook zeggen dat drillrap meer geweld veroorzaakt. Als jij bepaalde dingen in je teksten zegt en je krijgt ruzie met een andere groep, dan speelt trots en eer een hele grote rol. Je hebt een reputatie en dan moet je ook wel gaan handelen naar die teksten, want anders gaan mensen je niet meer serieus nemen."

Ster advertentie
Ster advertentie