logo
Films, Series & TV

Awkward Black Girl nu ook awkward op HBO

  1. Newschevron right
  2. Awkward Black Girl nu ook awkward op HBO

Je kent HBO waarschijnlijk vooral van krakers als Game Of Thrones, True Blood en The Sopranos, maar daarnaast is het ook een ware kweekvijver voor aanstormend talent. Girls, How To Make It In America en Togetherness, ze hadden het waarschijnlijk nooit tot je tv gered zonder HBO. De volgende proefballon heet Insecure en daarvan werd vannacht de trailer gedropt.

Insecure komt uit de pen van Issa Rae, die, met hulp van Pharrell Williams' Youtube-kanaal iamOther, een aantal jaren geleden de blits maakte met haar door crowdfunding gefinancierde low budget webserie Awkward Black Girl. Een serie die er volgens Rae moest komen, omdat er in haar ogen te weinig aandacht is voor de, zoals zij het beschrijft, black female nerd. Zeg maar Steve Urkel, maar dan zonder bretels en met bobbies.

Insecure gaat over de ongemakkelijke situaties waar je als donkere vrouw met enige regelmaat in kunt belanden. Wat dat betreft is er een duidelijke link met Awkward Black Girl. Benieuwd of Rae haar verhaal met de goedgevulde portemonnee van HBO naar een hoger plan weet te tillen. Als dat lukt, dan hebben we dit najaar aan Insecure een hele goeie. Denk ik.

Insecure is dit najaar te zien bij HBO.

Ster advertentie
Ster advertentie