Films, Series & TV

'Tinder Swindler' Simon nu zelf opgelicht voor duizenden euro's

foto: Simon Leviev
  1. Newschevron right
  2. 'Tinder Swindler' Simon nu zelf opgelicht voor duizenden euro's

Simon Leviev, a.k.a. Shimon Hayut, staat sinds het uitkomen van de Netflix-docu The Tinder Swindler bekend als een beruchte oplichter. Maar hij heeft onlangs een koekje van eigen deeg gekregen door voor zo'n 6000 euro te zijn opgelicht.

Blauwe vinkjes

Bronnen vertellen aan TMZ dat Simon vorige week via Instagram een berichtje kreeg van een vrouw met een blauw vinkje. De vrouw beweerde dat ze Simon en zijn vriendin Kate Konlin ook kon helpen aan zo'n vinkje. Ook kon ze ervoor zorgen dat alle nepaccounts onder Simons naam verwijderd konden worden. Dat kon volgens de vrouw geregeld worden via haar vriend, die voor Meta, het moederbedrijf van Facebook, zou werken.

Alles uit de kast gehaald

De vrouw en haar vriend haalden alles uit de kast om Simon zo goed mogelijk in de val te lokken. De man deed namelijk alsof hij vanuit het hoofdkantoor van Meta met Simon via FaceTime belde. Zo bevond hij zich in een druk kantoor met mensen die op de achtergrond voorbijliepen. Simon trapte er uiteindelijk in, want via twee afzonderlijke PayPal-transacties maakte hij iets meer dan 6000 euro over.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Belletje met Meta

Simons manager vertrouwde de situatie niet helemaal en besloot daarom met Meta te bellen. Op die manier ontdekte ze dat het bedrijf nooit geld vraagt voor blauwe vinkjes. Wie de oplichters ├ęcht waren, kon uiteindelijk niet meer achterhaald worden, aangezien ze al hun sporen op tijd hadden uitgewist.

'The Tinder Swindler'

De hit-documentaire The Tinder Swindler gaat over Simon, die zich voordeed als zoon van een steenrijke diamantenmagnaat en via Tinder meerdere vrouwen wist op te lichten voor miljoenen dollars. Onlangs ontkende Simon in een interview dat hij een oplichter is en beweerde hij 'een legitieme zakenman' te zijn. "Voel ik mij slecht over iets dat ik niet heb gedaan? Nee. Ik voel mij slecht over wat mijzelf is overkomen. Ik wil mijn naam zuiveren. Ik wil tegen de wereld zeggen: dit is niet waar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie