Films, Series & TV

Tinder Swindler door familie Leviev aangeklaagd voor misbruiken naam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tinder Swindler door familie Leviev aangeklaagd voor misbruiken naam

Simon 'The Tinder Swindler' is voor miljoenen aangeklaagd door de familie Leviev, die in diamanten handelt, voor het misbruiken van hun achternaam. Simon gebruikte de achternaam om diverse vrouwen op te lichten. Het verhaal werd uitgelicht in de razend populaire Netflix-serie The Tinder Swindler.

Familie Leviev

Simon ging lange tijd door het leven als Simon Leviev om zich voor te doen als de zoon van diamantmagnaat Lev Leviev. Volgens de rechtbankpapieren gebruikte Simon ook het handelsmerk van LLD Diamonds, het bedrijf van Lev Leviev, om zijn slachtoffers te doen geloven dat hij inderdaad deel uitmaakte van het familiebedrijf.

De dochter van Lev Leviev zegt in een verklaring dat Simon een fraudeur is "die de identiteit van onze familie heeft gestolen en onze goede naam heeft gebruikt om slachtoffers voor miljoenen dollars op te lichten".

Eerdere arrestaties

Simon heeft in de afgelopen jaren meerdere keren vastgezeten. In 2015 werd hij gearresteerd in Finland, waar hij twee jaar in de gevangenis zat voor het oplichten van verschillende vrouwen. In 2019 werd hij door Interpol gearresteerd vanwege het gebruik van een vervalst paspoort, waarvoor hij uiteindelijk slechts vijf maanden vastzat. In een recent interview ontkende Simon alle beschuldigingen en claimde hij "een legitieme zakenman" te zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie