Films, Series & TV

Prime Video presenteert trailer documentaire AJAX: Parels van Amsterdam

foto: Ajax
  1. Newschevron right
  2. Prime Video presenteert trailer documentaire AJAX: Parels van Amsterdam

De afgelopen jaren verschenen er steeds meer documentaires van verschillende voetbalclubs online. Een documentaire over Ajax ontbrak in dit rijtje. Tot nu. Prime Video presenteerde vandaag de eerste trailer voor de documentaire over de voetbalclub, genaamd: AJAX: Parels van Amsterdam.

Eigen media-afdeling

Hoewel de documentaire straks te bekijken is via Prime Video, is deze gemaakt door de eigen media-afdeling van Ajax. In de documentaire spelen voetbaltalenten Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch de hoofdrol. In de docu is te zien hoe alle drie de jongens, die door de club werden opgeleid en Ajax 1 haalden, vaste waarden proberen te worden in het team. Of is een transfer naar het buitenland de volgende stap?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op de voet

De drie talenten werden het afgelopen seizoen op de voet gevolgd in zowel de club als daarbuiten. Wat hebben zij van zichzelf moeten geven en wat is er voor nodig om succesvol te worden bij de Amsterdamse voetbalclub? De documentaire is volgens Ajax zelf "een prachtig verhaal vol verwachtingen, twijfels, succesmomenten en tegenslagen" geworden.

Dankbaar

Commercieel directeur Menno Geelen schrijft op de site van Ajax dat hij dankbaar is voor iedereen die mee heeft gewerkt aan de documentaire. "Ajax is de afgelopen jaren geregeld benaderd door internationale streamingspartijen die met ons een 'all access'- documentaire wilden maken. Daar hebben we om uiteenlopende redenen telkens van afgezien. De wens iets exclusiefs te maken en te laten zien, is altijd aanwezig geweest en nu tot uitvoering gebracht door gericht Ryan, Jurriën en Devyne met camera's een jaar lang intensief te volgen. Dat was niet mogelijk zonder hun volledige medewerking, maar ook niet zonder de positieve bijdrage van andere spelers, stafleden en familie en vrienden van het drietal. We zijn alle betrokkenen dan ook dankbaar."

De documentaire is vanaf 7 oktober te bekijken via Prime Video.

Ster advertentie
Ster advertentie