Sport

Ajax verkoopt Antony officieel voor 100 miljoen aan Manchester United

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax verkoopt Antony officieel voor 100 miljoen aan Manchester United

De duurste transfer in de geschiedenis van de Eredivisie is een feit. Ajax verkoopt Antony aan Manchester United voor 95 miljoen, een bedrag dat kan oplopen tot 100 miljoen. Dat melden Ajax en Manchester United via de officiële kanalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Record

De onderhandelingen voor Antony zijn al een tijdje aan de gang. Eerder wees Ajax nog een bod van 80 miljoen af, omdat de transferperiode bijna afgelopen is, waardoor een vervanger halen erg moeilijk zou worden. Een nieuw bod van 100 miljoen voor de Braziliaan werd echter niet afgewezen. Het voorgaande record stond op naam van Frenkie de Jong, die voor 86 miljoen naar Barcelona vertrok.

Antony speelde twee weken geleden al zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Daarna was hij er niet meer bij, omdat hij zich niet zou kunnen concentreren op Ajax vanwege alle transfergeruchten. In totaal peelde hij 82 wedstrijden voor de regerend landskampioen, waarin hij 24 keer scoorde en 22 assists afleverde.

Hakim Ziyech?

Bij Manchester United wordt Antony herenigd met Lisandro Martinez en trainer Erik ten Hag, met wie hij vorig jaar nog samenwerkte. Ajax zou in de zoektocht naar een vervanger denken aan Hakim Ziyech, die tussen 2016 en 2020 al voor de Amsterdammers speelde. Die transfer lijkt echter ingewikkeld te liggen en in dat geval zou Ajax denken aan Lucas Ocampos van Sevilla.

Ster advertentie
Ster advertentie