Games & gadgets

Primeur: Ajax-PSV in strijd om Johan Cruijff Schaal live te zien via TikTok

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Primeur: Ajax-PSV in strijd om Johan Cruijff Schaal live te zien via TikTok

Sportzender ESPN heeft bekendgemaakt dat het komende zaterdag voor het eerst een wedstrijd live via TikTok zal uitzenden. Het gaat om de wedstrijd Ajax-PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

'Live voetbal op favoriete medium'

Het kanaal maakt komende zaterdag gebruik van een extra cameraploeg in Amsterdam, die de wedstrijd in het verticale beeldformaat 9:16 filmt. Kijkers kunnen op die manier op hun mobiele telefoon de wedstrijd volgen via TikTok.

ESPN-directeur Rob Labree laat in een verklaring op de website weten dat het experiment wordt gebruikt om een nieuwe groep fans op hun favoriete medium met live voetbal in contact te brengen. "De afgelopen jaren is het online bereik van ESPN enorm toegenomen en met name TikTok groeit exponentieel. We ontmoeten daar inmiddels meer dan een half miljoen voetbalfans die naast de afstandsbediening ook een telefoon in de hand hebben. We zijn erg benieuwd of het uitzenden van de Johan Cruijff Schaal op deze manier in de smaak valt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Traditionele openingswedstrijd

De Johan Cruijff Schaal is de traditionele openingswedstrijd van het seizoen waarin de landskampioen (Ajax) en bekerwinnaar (PSV) het tegen elkaar opnemen. De wedstrijd begint komende zaterdag om 20:00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie