OMG

Deze hack voor dé perfecte powernap gaat viral op TikTok

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Deze hack voor dé perfecte powernap gaat viral op TikTok

Ben jij wel toe aan een powernap, maar heb je geen tijd om een uur in je bed te kruipen? Een succesvol middagdutje zou in principe maar tien minuten hoeven te duren. Op TikTok gaat er een filmpje viral waarin militair Jocko Willink zijn ultieme 'hack' deelt voor een kort dutje waarna je er weer helemaal tegenaan kunt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Truc

In een interview met Mikhaila Peterson vertelt de militair dat hij elke dag rond 11 uur naar bed gaat en om half 5 weer opstaat. Om dat vol te houden doet hij als hij echt moe is af en toe een powernap. Volgens hem heb je met zijn techniek maar acht tot tien minuten nodig om je echt uitgerust te voelen. "Als je echt moe bent, val je meteen in slaap en als je wakker wordt, voelt het alsof je zes uur hebt geslapen. Het is geweldig."

De truc is om op de grond te liggen en je voeten tot boven je hart op te tillen. "Dus als je ligt, moet je je voeten op iets laten rusten, zoals een bank." Deze manier van slapen stimuleert je bloedsomloop.

Test

Het klinkt bijna too good to be true dat je van een dutje van tien minuten compleet uitrust, daarom testte mijn FunX-collega Milou uit of de truc echt werkt. Haar conclusie? "Ik lag eerst niet zo lekker omdat het zo hard lag voor mijn hoofd." Uiteindelijk vond ze het wel een prettige houding en viel ze in slaap. Maar toen ze wakker was, wilde ze het liefst verder slapen. "Misschien ga ik nog wel vaker in deze houding slapen."

foto: Privéfoto

De perfecte slaaphouding volgens militair Jocko Willink

Ster advertentie
Ster advertentie