Films, Series & TV

Royce de Vries doet zijn openhartige verhaal: "Het verdriet en gemis zal altijd blijven"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Royce de Vries doet zijn openhartige verhaal: "Het verdriet en gemis zal altijd blijven"

Royce de Vries heeft dinsdag voor het eerst zijn verhaal gedaan over de aanslag op zijn vader Peter R. de Vries. Dat deed hij in een uitgebreid interview met RTL Boulevard. Later die avond schoof hij ook aan bij Khalid en Sophie.

Quote

Het verdriet en gemis zal altijd blijven

Royce de Vries

Verlies

"Het verlies is anderhalve maand verder nog steeds enorm en het gemis ook", begint Royce. Hij vertelt dat hij en zijn familie heel erg geleefd werden de afgelopen periode. Nog steeds voelt het verlies voor hem onwerkelijk.

Royce mist de kleine contactmomenten die hij normaal gesproken zo vaak met zijn vader had. "Laatst stond ik in de file en ik dacht toch een fractie van een seconde: o, ik ga even mijn vader bellen. Dat was vroeger zo'n automatisme om dat even te doen. Maar dat zijn wel de dingen die je misschien wel het meest mist, waar je normaal niet zo bij stilstond, want het was heel vanzelfsprekend dat ik even bij hem binnen kon lopen of hem even kon bellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen hoop meer

Royce werd op dinsdag 6 juli als eerste gebeld toen zijn vader was neergeschoten. "De schrik is natuurlijk enorm als je zoiets hoort, maar op dat moment was nog niet heel veel duidelijk." Hij ging meteen op onderzoek uit hoe erg het was. Kort daarna heeft hij de rest van de familie ingelicht en is hij zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gegaan. Daar kreeg hij te horen dat de situatie heel ernstig was. Wat volgde was een periode van veel onzekerheid. "Na een week kregen wij toch de boodschap dat er geen hoop meer was."

Fantastische vader

Royce, die een ontzettend goede relatie had met zijn vader, wilde op de de uitvaart vooral één ding overbrengen in zijn speech. "Ik kon natuurlijk wel duizend verhalen vertellen, maar ik wilde vooral het verhaal vertellen dat hij voor mij een fantastische vader is geweest."

Hoe goed de band met zijn vader was, legt hij in het interview met RTL Boulevard uit met meerdere voorbeelden. Zo vertelt hij dat Peter er altijd voor hem was, ongeacht zijn 60-urige werkweken. Ook was hij een geweldige opa, vertelt Royce. "Hij kwam elke vrijdag bij mij eten en dan bracht hij mijn zoontje naar bed."

Royce hoopt de levenslessen die hij van zijn vader heeft geleerd ook door te geven aan zijn zoon. "De liefde en aandacht die hij ons gaf. Ervan genieten om tijd met je kinderen door te brengen en daar alles voor te geven."

Afscheidsbrief

In het programma Khalid en Sophie vertelt Royce over de afscheidsbrief die hij van zijn vader ontving. "Mijn vader had ons meer dan tien jaar geleden een afscheidsbrief gegeven in een gesloten envelop en die mochten wij alleen openen als hem wat zou overkomen." Royce hoopte natuurlijk dat hij die nooit hoefde te openen, maar moest dat toch doen op de dag van zijn vaders overlijden. "Het is een brief waar persoonlijke dingen instaan, lieve woorden, maar ook praktische dingen over hoe hij dingen geregeld wilde hebben."

Ster advertentie
Ster advertentie