Films, Series & TV

Geen bewijs tegen vermeende sekteleider uit Netfilx-docu 'Dancing For The Devil'

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Geen bewijs tegen vermeende sekteleider uit Netfilx-docu 'Dancing For The Devil'

Onlangs baarde Netflix veel opzien met de release van Dancing For The Devil. In deze documentaire is te zien hoe verschillende TikTok-dansers hun verhaal doen over Robert Shinn. Hij werd er door de dansers van beschuldigd een sekte te leiden met allemaal TikTok-dansers. Volgens hen werden ze door Shinn afgesloten voor de buitenwereld. Voor de autoriteiten was dit reden genoeg om een onderzoek te starten, maar nu is bekend dat Shinn niet zal worden vervolgd vanwege een gebrek aan bewijs, zo meldt TMZ.

Verklaringen vermeende slachtoffers

De openbare aanklagers in Californië besloten een onderzoek te starten naar aanleiding van de verklaringen van de dansers. Miranda Wilking, een van de dansers, vertelde in de documentaire dat ze via de cameraman van haar vriend James terechtkwam in een sekte genaamd Sheikinah Church. Deze sekte zou volgens de danseres geleid worden door Shinn. Wilking stelde dat ze als sektelid zijnde van haar vrijheden werd beroofd door Shinn. Zo mocht ze geen contact hebben met haar ouders en andere intimi. Daarnaast moesten de dansers ook een groot deel van hun geld afstaan en zwijgen over de sekte.

Geen vervolging

Volgens TMZ zijn er verschillende bronnen die melden dat de naam van Robert Shinn opdook in zaken waarbij hij werd verdacht van mensenhandel, fraude en dwangarbeid. De verklaringen in deze zaak kwamen overeen met de inhoud van Dancing For The Devil. Na het onderzoek van de politie in Los Angeles, is de zaak overgedragen aan de openbare aanklagers. Echter, concluderen die nu dat het bewijs tegen Shinn te mager is. Shinn heeft altijd gesteld dat de beschuldigingen aan zijn adres niet kloppen. Hier gaat de aanklager nu in mee en besluit daarom om de vermeende sekteleider niet te vervolgen.

Ster advertentie
Ster advertentie