Films, Series & TV

Disney komt met animatieserie 'Iwájú' over jong meisje in Nigeria: "Uniek"

foto: Disney
  1. Newschevron right
  2. Disney komt met animatieserie 'Iwájú' over jong meisje in Nigeria: "Uniek"

Disney slaat voor het eerst de handen ineen met een externe studio en komt binnenkort met de animatieserie Iwájú die vol Afrikaanse invloeden zit. De serie volgt de jonge Tola die leeft in een futuristisch Lagos, Nigeria. Samen met haar beste vriend Kole beleeft ze allerlei avonturen.

Iwájú

De serie wordt bestempeld als een spannend coming-of-age-verhaal, waarin de jonge Tola wordt gevolgd. "Naast Tola's avontuurlijke geest, Kole's vindingrijkheid en de vele andere leuke en mooie emotionele momenten die in 'Iwájú' worden verkend, is de serie doordrenkt van mijn eigen zeer diepe liefde voor Lagos en zijn veelzijdige lagen", vertelt een maker van de serie.

Disney zegt dat niet alleen het verhaal, maar ook beelden van de serie enorm uniek zijn. "Ze nemen kijkers mee op een unieke reis naar de wereld van ‘Iwájú’, boordevol unieke visuele elementen en technologische vooruitgang geïnspireerd door de geest van Lagos", vertelt Disney in een verklaring. Vanaf 1 maart is Iwájú te zien op Disney+.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijzondere samenwerking van Disney

De Nigeriaanse invloeden van Iwájú komen niet alleen tot uiting in het verhaal van de serie, maar ook achter de schermen. Zo heeft de Nigeriaanse componist Ré Olunuga muziek voor de soundtrack gemaakt en komt de serie ook voort uit een samenwerking met een Afrikaanse studio, genaamd Pan-African Comic Book Entertainment Company Kugali.

Dit is de eerste keer dat Disney een samenwerking aangaat met een externe filmstudio en dat maakt de serie extra bijzonder. De studio zet zich namelijk in voor een verenigd Afrika en brengt zo meer diversiteit binnen de filmindustrie.

Ster advertentie
Ster advertentie