Films, Series & TV

Nieuwe zwart-wit film met Zendaya is ode aan zwarte mensen

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe zwart-wit film met Zendaya is ode aan zwarte mensen

Malcolm & Marie, de nieuwe film van actrice Zendaya Coleman, is bewust in zwart-wit als ode aan zwarte mensen. De actrice vertelt in Good Morning America dat zwarte mensen in de tijd van zwart-witfilms te weinig vertegenwoordigd werden.

Terug naar die tijd

Volgens Zendaya zat er een duidelijke gedachte achter de keuze om de nieuwe Netflix-film in zwart-wit te tonen. "Behalve het feit dat het gewoon mooi en tijdloos is, wilden we ook het zwart-witte Hollywood terugwinnen", vertelt ze. "Terug naar die tijd en zwarte acteurs hun momentje geven." Volgens de actrice werden zwarte mensen in de tijd van zwart-witfilms te weinig vertegenwoordigd. "Veel filmmakers hebben dit al eerder gedaan. Het is dus niet echt een nieuw idee, maar we wilden toch iets betekenen en de schoonheid van zwarte acteurs laten zien."

Malcolm & Marie

Malcolm & Marie is een Amerikaanse romantische film die in 2021 op Netflix verscheen. Naast Zendaya vertolkt John David Washington de andere hoofdrol. Zendaya is met haar 24 jaar de jongste actrice met een Emmy op zak, die zij ontving voor haar rol als drugsverslaafde tiener in de populaire HBO-serie Euphoria.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie