FunX

Trustt (18) dropt als eerste Nederlandse rapper een track als NFT

foto: Trustt
  1. Newschevron right
  2. Trustt (18) dropt als eerste Nederlandse rapper een track als NFT

Trustt (18) is de eerste Nederlandse rapper die een track dropt als NFT. Dat deed hij deze week met zijn track You got me falling. Hij vertelde in gesprek met Serginio wat het precies inhoudt en waarom hij die keuze maakte.

Wat is een NFT?

Een NFT, oftewel een niet-vervangbare token, is een unieke token die is gebaseerd op dezelfde technologie als de bitcoin. Anders dan een cryptomunt zijn NFT's niet te kopiëren en helemaal uniek, waardoor ze vaak dienen als digitaal verzamelobject en heel veel waard kunnen worden. Eerder werden al de Disaster Girl-meme en de Charlie Bit My Finger-video verkocht als NFT, maar ook gifjes en personages uit Street Fighter werden op deze manier het bezit van fans.

'De toekomst'

Op de vraag waarom Trustt ervoor heeft gekozen om de track te droppen als NFT, antwoordt hij: "Ik ben er sterk van overtuigd dat muziek via de blockchain de toekomst is, omdat muziek hierdoor meer waarde krijgt voor artiesten en fans." De blockchain is een soort database waarin onder andere digitale transacties, zoals het kopen en verkopen van NFT's, kunnen worden opgeslagen.

Trustt (18) dropt track 'You got me falling' als NFT

Wat is er zo speciaal aan?

Trustt denkt niet dat streamingplatformen als Spotify uiteindelijk minder gebruikt zullen worden. Zo zal zijn track vanaf 4 februari ook op alle platformen te streamen zijn. Maar als de track straks overal te beluisteren is, wat maakt het dan zo speciaal om 'm als NFT te kopen? "Je moet het zien als digitale kunst dat jouw eigendom is. Als je een track streamt via Spotify is het niet jouw eigendom. Daarnaast heeft het nog meer voordelen voor de kopers. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om het later door te verkopen."

De rapper wil in de toekomst vaker tracks droppen als NFT en dat dan mogelijk nóg exclusiever doen. "Ik ga dit zeker vaker doen. Wie weet verschijnt er nog een exclusieve tune die alleen als NFT verkrijgbaar is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie