FunX

Hoera! Pokémon is vandaag 27 jaar oud geworden: "Pokémon Gold is mijn favoriet"

foto: The Official Pokémon YouTube Channel
  1. Newschevron right
  2. Hoera! Pokémon is vandaag 27 jaar oud geworden: "Pokémon Gold is mijn favoriet"

Het is vandaag 27 februari, wat betekent dat het een speciale dag is voor Pokémon-fans. De legendarische franchise viert vandaag namelijk zijn 27e verjaardag! Precies 27 jaar geleden verschenen de legendarische games Pokémon Red and Green in Japan. De games bleken ongekend succesvol te zijn en al snel groeide Pokémon uit tot een franchise die bij veel mensen warme gevoelens oproept. Zo ook bij Riddick (27) die zich zijn eerste kennismaking met de pocket monsters herinnert als de dag van gisteren.

foto: Privéfoto

"Ik maakte voor het eerst kennis met Pokémon door de serie op televisie. Ik weet nog heel goed dat Ash zijn eerste Pokémon, Pikachu, kreeg en aan zijn avontuur begon om de Pokémon League te winnen. Vroeger speelde iedereen natuurlijk de games, dus dat moest ik uiteraard ook doen. Wat ik vooral tof vond was dat er bij de lancering van elk nieuw seizoen van de serie ook een nieuw deel van de games uitkwam. Voor mij begon het avontuur met 'Pokémon Gold' op de Game Boy Color. Ik moest gewoon alle Pokémon vangen die Ash ook had in de serie. Die game heb ik dan ook kapot gespeeld en pas later kreeg ik het eerste deel 'Pokémon Red'. Daar heb ik ook echt van genoten.

'Pokémon Gold' blijft wel echt mijn favoriet en later heb ik ook nog de remake gekocht. Dat spel roept gewoon de meest nostalgische herinneringen bij me op. Het was mijn eerste Pokémongame en als ik die nu zou spelen, haal ik er waarschijnlijk net zoveel plezier uit als toen ik nog kind was. Ook dingen zoals Pokémon ruilen met mijn neef staan me nog steeds bij. Ik had 'Gold' en hij had 'Silver' en met een linkkabel ruilden we zo Pokémon met elkaar.

Toch koester ik mijn herinneringen aan de serie het meest. In het eerste seizoen zitten een aantal legendarische gevechten. Pikachu tegen Bellsprout bijvoorbeeld of Charizard tegen Magmar, dat zijn gevechten die me altijd zullen bijblijven.

Als kind heb ik ook heel lang Pokémonkaarten verzameld, maar helaas ben ik al mijn kaarten kwijtgeraakt. Het zou kunnen dat die nog bij mijn ouders thuis liggen, maar sinds kort ben ik weer begonnen met verzamelen. Vorig jaar kwam namelijk de 25th Anniversary-collectie uit. Die ben ik sinds vorig jaar gaan verzamelen en dat is een beetje uit de hand gelopen.

Ik denk dat ik inmiddels ongeveer 700 euro eraan heb uitgegeven in zo’n vier maanden tijd. Ik koop nog steeds nieuwe kaarten en ben op zoek naar een Charizard-kaart die opnieuw is uitgebracht. Daarnaast ben ik ook Japanse kaarten uit de 25th anniversary-collectie aan het verzamelen. Daarvan heb ik twee boosterboxen gekocht. Ik ben er eerlijk gezegd dus weer heel veel mee bezig.

Er is wel een tijd geweest dat ik mijn interesse in Pokémon had verloren. Toen ik stopte met het kijken van de serie verloor ik een beetje uit het oog welke Pokémon nieuw waren. Op een gegeven moment kwamen er zoveel nieuwe bij dat ik het eigenlijk niet meer zo leuk vond. Toen het spel 'Pokémon Sun' uitkwam, heb ik het eigenlijk weer opgepakt, omdat de gameplay van dat spel wel weer heel goed was. Sinds ik in oktober vorig jaar begon met het verzamelen van Pokémonkaarten is de liefde voor de franchise wel weer een beetje aangewakkerd."

Dit verhaal is een aangepaste versie van een artikel dat verscheen op 27 februari 2022.

Ster advertentie
Ster advertentie