FunX

Sarah brengt eenzame jongeren met elkaar in contact via haar favo rapper

foto: Privéfoto (Sarah rechts, vóór corona)/Instagram: danieldebusser
  1. Newschevron right
  2. Sarah brengt eenzame jongeren met elkaar in contact via haar favo rapper

Over je mentale gezondheid praten kan best lastig zijn, helemaal als het even niet zo lekker gaat. Toch is het, zeker in deze coronaperiode, superbelangrijk. Dat weet ook Sarah (24), die zelf door een zware periode is gegaan. Die ervaring zet ze nu om iets in positiefs door jongeren met elkaar - én met haar favoriete artiest - in contact te brengen.

Niet schamen

Sarah verloor een paar jaar geleden in korte tijd haar vader, broer en oom. Een zware tijd, waarin ze veel steun vond in Daniël Bussers muziek. Deze Vlaamse artiest, die tracks maakte met onder anderen Kevin en Snelle, probeert met zijn muziek mental health bespreekbaar te maken. "Hij benadert het als iets waarvoor je je niet hoeft te schamen", vertelt Sarah. "Als hij dat als rolmodel zegt, ga je dat ook veel sneller geloven."

Behoefte aan contact

Vanaf vorig jaar zit Sarah gelukkig weer in een positieve flow. Zo is ze vrijwilligerswerk gaan doen en daarnaast is ze tijdens de coronacrisis ook een bijzonder project gestart samen met Daniël, met wie ze inmiddels een vriendschap heeft opgebouwd. "Hij merkte dat fans heel erg behoefte hadden aan contact nu ze thuis zitten. Mensen die het normaal al moeilijk hebben, hebben het nu nog moeilijker."

Community

In samenwerking met wat andere fans en Daniël zelf heeft Sarah de Busserfam Community opgezet. "Het zijn allemaal jongeren die net als ik shit hebben meegemaakt of mensen hebben verloren. Op deze manier kunnen we elkaar dan toch vinden." Jongeren kunnen met elkaar praten, maar ook met Daniël. Hij gaat regelmatig via Instagram Live één-op-één in gesprek over mentale struggles en onzekerheden. "Ik zag: deze guy is echt oprecht", aldus Sarah. "Hij wil echt meer betekenen voor de maatschappij."

Iets betekenen voor anderen

Die videosessies worden voorbereid door Sarah. "Een vriendin edit de video's. Ik merk in de reacties echt dat mensen daarna zeggen: dit was precies wat ik nodig had." Naast de Busserfam-sessies zijn Sarah en Daniël ook in gesprek met de organisatie HelpWanted om een langdurig project op te zetten. "Dit is naar aanleiding van Daniëls track 'Niemand Anders', waarmee hij slachtoffers van sexting en sextortion een hart onder de riem steekt. Ook dit onderwerp willen we bespreekbaarder maken."

Waarom Sarah zich hier allemaal zo voor inzet? "Ik wil gewoon iets betekenen voor anderen. Ik wil later niet zeggen: ik heb een paar millie gemaakt, maar ik wil dat mensen over mij zeggen: zij is er voor me geweest."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie