FunX

Sarita Lorena vertelt hoe het nu met haar gaat: "Ik heb goede en slechte dagen"

foto: Instagram: Sarita Lorena
  1. Newschevron right
  2. Sarita Lorena vertelt hoe het nu met haar gaat: "Ik heb goede en slechte dagen"

Artiesten Sarita Lorena, Dylisa en Mandy Woelkens, hoofdredacteur van LINDA.meiden, kwamen langs bij Tannaz om te praten over female artists in de Nederlandse muziekindustrie. Maar voor het gesprek hierover kon losbarsten, moest Tannaz eerst een belangrijke vraag stellen: hoe gaat het nu met Sarita?

Goede en slechte dagen

"Kort gezegd: kut", was het antwoord van Sarita Lorena, wiens vriend Siki Martina afgelopen zomer overleed. "Ik heb goede en slechte dagen. Ik heb mijn stille battles." Sarita moet nog wennen aan het alleen zijn, maar probeert haar dagen met veel afleiding te vullen. "Ik ben weer volop bezig met muziek en focus op het positieve."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cover

Muziek is dan ook precies de reden dat Sarita samen met Dylisa en Mandy langskwam in de FunX-studio. Sarita en Dylisa staan namelijk samen met zeven andere vrouwelijke artiesten op de cover van het winterboek van Linda.meiden, dat in het teken staat van vrouwen in de muziekindustrie. Vrouwelijke artiesten worden namelijk nog steeds minder geboekt, krijgen minder airplay en verdienen minder dan mannen. Daar moet verandering in komen.

"Toen we nadachten over een thema voor het winterboek, zag ik weer dat er allerlei prijzen werden uitgereikt waarbij er minder tot geen vrouwen waren genomineerd. En ik dacht: nee man, dat moet gewoon klaar zijn", vertelt hoofdredacteur Mandy. "Het slaat echt nergens op als je zegt dat je geen vrouwelijke artiesten kunt vinden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tips

Dat er meer ruimte moet komen voor female talent in de scene is duidelijk. Dylisa en Sarita willen jonge, vrouwelijke artiesten dan ook inspireren om in zichzelf te blijven geloven. "Raak jezelf niet kwijt in wat je doet", wil Dylisa als tip meegeven aan beginnende artiesten. "Houd je vast aan wat jíj leuk vindt." Sarita voegt daaraan toe dat je je niet zomaar ergens bij moet neerleggen als je een keer 'nee' te horen krijgt. "Het betekent gewoon dat je het aan de verkeerde persoon hebt gevraagd."

Mandy - die weliswaar niet in de muziekscene werkt, maar wel heel goed weet hoe je iets kan bereiken in je carrière - raadt iedereen aan om hard te werken. "Of net iets harder dan de rest", zegt ze. "Misschien ben je soms beter dan een ander, maar krijg je toch niet wat je wil. Laat je hoofd dan niet hangen, je komt er wel. Uiteindelijk gaan ze je zien."

Ster advertentie
Ster advertentie