FunX

'Kempi mishandeld door Haagse politie'

  1. Newschevron right
  2. 'Kempi mishandeld door Haagse politie'
Het lijkt wel een nieuwe trend te gaan worden; artiesten die mishandeld worden door agenten. Afgelopen week stond dj Flexican in het nieuws omdat hij het weekend daarvoor was geslagen door een politieagent. Dit keer wist Kempi het nieuws te bereiken vanwege een incident met Haagse agenten.

Openstaande boetes
Afgelopen donderdagavond heeft de Eindhovenaar een clip in Den Haag geschoten. Hij wilde daarna even snel wat halen in een coffeeshop en parkeerde de auto dubbel met knipperlichten aan. Bij terugkomst sprak een agent hem hierop aan. Na het afgeven van zijn id-kaart zag de politieman dat de rapper nog enkele boetes open had staan voor een bedrag van 302 euro. Hiervoor moest Kempi mee naar het bureau om het bedrag daar af te rekenen. Hij had geen geld bij zich en vroeg zijn manager om het geld over te maken.

Irritaties & arrestatie
Tijdens een gesprek op het bureau ontstaan er wat irritaties. De artiest vindt dat hij niet goed wordt behandeld en vraagt een agent naar zijn dienstnummer. Volgens Kempi weigerde de man dit te doen. Twee agenten kwamen vervolgens een kijkje nemen. Hij legde het verhaal nogmaals uit, maar dit mocht niet baten. De rapper zei geïrriteerd tegen een Hindoestaanse agent: "Ga je bara eten". Na een woordenwisseling zei Kempi vervolgens "sluit me maar op, bitch ass". Volgens de Eindhovenaar sprong een agent van de balie op zijn rug. Hierdoor viel hij op de grond en barstte zijn lip aan de binnenkant. De rapper moest een nacht in de cel doorbrengen.

Aanklacht
Kempi wil een aanklacht indienen voor het onnodig gebruik maken van geweld door de agenten. De Haagse politie ontkent echter dat er sprake was van excessief geweld. Volgens de woordvoerder is er ook geen sprake van zichtbaar letsel. Er zouden videobeelden en foto's zijn die deze uitspraak ondersteunen. Op 10 september moet hij zich voor de rechter verantwoorden.

Beluister hier het interview met Kempi uit FunX Fresh'n Up
{source}
<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F55471650"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F55471650" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie