FunX

Gedetineerden kunnen nu ook lekker eten

  1. Newschevron right
  2. Gedetineerden kunnen nu ook lekker eten
Het eten dat gevangen krijgen geserveerd is meestal niet te pruimen. In Nederland krijgen ze met name magnetron maaltijden voorgeschoteld. In het buitenland is dit volgens de gedetineerde chef-kok John Smeets nog erger. Momenteel zit hij in Nederland achter de tralies maar hij heeft ook 2,5 jaar over de grens vastgezeten. Dit was zo erg dat Smeets ruim 55 kilo was afgevallen en uiteindelijk nog maar 46 kilo woog toen hij daar de gevangenis verliet.

Speciaal kookboek
De afgelopen 10 jaar heeft John geregeld vastgezeten. Gezien het eten niet lekker is, besloot hij actie te ondernemen. Naast het opzetten van een kookgroep binnen de gevangenis, heeft hij ook het 'Kookboek Voor Gedetineerden en Mensen Met Een Smalle Beurs' geschreven. De opbrengsten hiervan gaan naar een goed doel; 'Support for Justice'. De stichting ondersteunt Nederlanders die vast zitten in het buitenland.

Multicultureel
In februari brengt John een nieuw kookboek uit. Deze is bestemd voor de multiculturele samenleving. Er was volgens Smeets in de gevangenis veel vraag naar internationale gerechten: "Er zijn hier ook veel Turkse en Marokkaanse mensen, noem maar op, die zoiets hebben van: 'oor ons staat er niks in het boek.'Toen heb ik gezegd: ok, daar gaan we ook een boek voor maken."


{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F70810737&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie