FunX

Filling Pieces-oprichter in jury van 'Holland's Next Top Model': "Interessante nieuwe richting"

foto: YouTube: Filling Pieces
  1. Newschevron right
  2. Filling Pieces-oprichter in jury van 'Holland's Next Top Model': "Interessante nieuwe richting"

Guillaume Philibert Chin is de oprichter van kledingmerk Filling Pieces en gaat vanaf 5 september als jurylid meedoen aan het nieuwe seizoen van Holland's Next Top Model. Het programma wil zich meer focussen op diversiteit in de modellenwereld en voor Guillaume is die boodschap heel belangrijk: "Veel diversiteit in shapes, gender, cultuur en achtergrond", zegt hij in gesprek met Fernando in Start.

Guillaume in gesprek met Fernando in Start

Nieuwe richting

Guillaume vertelt dat hij met Filling Pieces altijd al een rol heeft willen spelen om verschillende mensen, culturen en disciplines samen te brengen in het merk. "Een van de redenen waarom ik ben gevraagd voor dit programma, is omdat de richting die het programma opgaat super interessant is", zegt Guillaume over het nieuwe seizoen van Holland's Next Top Model. "Er is veel diversiteit in shapes, gender, cultuur, achtergrond, op heel veel fronten dus. Dat sprak mij erg aan en dat is hoe wij bij Filling Pieces ook naar de wereld en de samenleving kijken."

Veranderende modewereld

Het ouderwetse, ideale schoonheidsbeeld is in de modewereld al flink aan het veranderen. "Het is nu veel diverser in alle vormen", zegt Guillaume. "Daar doet het programma aan mee en ik ben blij dat ik daar een rol in kan spelen om het nieuwe talent te vinden en iedereen een eerlijke kans te bieden. Dus iedereen kon zich inschrijven en het is een hele bijzondere cast van zoveel verschillende mensen."

Guillaume hoopt met het programma de modewereld te laten zien dat het andes kan. "Je ziet op de runways al veel meer verschillende soorten modellen: genderless, alle kleuren, alle shapes en dat is iets wat we veel meer moeten stimuleren en hopelijk gaat deze show daar een bijdrage aan leveren."

Diversiteit

Volgens Guillaumee zijn Filling Pieces, en andere merken zoals Daily Paper en Patta, al langer diversiteit aan het pushen. "Niet omdat het een soort must is, maar echt omdat we dat voelen en omdat het deel is van cultuur. Er is één ding dat ik altijd heb geleerd: als je een merk bent wat de cultuur aanspreekt of wat de cultuur ademt, dan moet je ook een weerspiegeling zijn van de samenleving. Dat betekent dus ook een diverse modellen cast. Of diverse talenten in je team." Guillaume is dan ook blij om te zien dat die verandering al gaande is. "Ik zie echt dat het veel sneller aan het gaan is dan vroeger en het wordt dus ook gewoon een veel mooiere modewereld."

Quote

Zoveel verschillende mensen komen samen en dat is een positief iets.

Guillaume over diversiteit

'Iedereen is altijd welkom'

Guillaume ziet ook dat er nog mensen zijn die zeggen dat diversiteit te veel gepushed wordt. "Het hangt er ook van af waar je vandaan komt, welk milieu. Ik kom uit een gezin met Surinaamse ouders waarbij cultuur altijd vooraan staat en de deur altijd openstaat voor andere mensen. Iedereen is altijd welkom. Niet iedereen heeft die opvoeding gehad en komt uit dat milieu."

"Dus ik kan het niet waarderen als mensen zeggen: 'Sla niet zo door', maar ik kan het wel begrijpen soms waarom mensen zo denken. Dan is het aan ons, jij met jouw show en alles wat je doet, ik met mijn merk en alles wat ik doe, om die mensen te laten zien: diversiteit is goed. Zoveel verschillende mensen komen samen en dat is een positief iets, dus laten we dat vooral door pushen en laten zien aan de mensen die daar niet in geloven dat ze het mis hebben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie