FunX

Sameena zat gedwongen in de prostitutie: "Ik ben hierdoor wel de persoon die ik nu ben"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Sameena zat gedwongen in de prostitutie: "Ik ben hierdoor wel de persoon die ik nu ben"

In deze nieuwe aflevering van It’s Complicated vertelt Sameena haar inspirerende verhaal over het ontsnappen aan loverboys. Op jonge leeftijd kwam Sameena in de gedwongen prostitutie terech, maar is erin geslaagd haar leven volledig om te draaien. Nu zet Sameena zich in om jongeren met vergelijkbare ervaringen te ondersteunen.

Chantage

Als tiener had Sameena het thuis zwaar, omdat ze constant omringd werd door ruzie en geweld. Daarom besloot ze op jonge leeftijd uit huis te gaan. "Ik leefde als een zwerver, overal en nergens, totdat ik een jongen ontmoette die me stabiliteit aanbood." Volgens Sameena was dat precies wat ze in die periode nodig had. "Hij schetste zo'n perfect beeld van alles, waardoor ik mezelf wijsmaakte dat ik echt verliefd op hem was."

Sameena realiseerde zich daardoor niet dat de jongen andere bedoelingen had en wat daarop zou volgen. "Achteraf zag ik pas de signalen. Hij was enorm manipulatief en ik deed alles wat hij me opdroeg om hem maar tevreden te houden." Het werd allemaal nog erger toen de jongen een seksuele video van Sameena opnam en haar daarmee chanteerde. "Ik kom uit een streng christelijk gezin, dus seksualiteit was onbespreekbaar. Ik was zo bang dat hij de video zou lekken en schaamde me enorm."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitweg

Twee jaar lang bevond Sameena zich in een hel, totdat ze op een dag besloot er een einde aan te maken. "Ik werd opgevangen door een gezin en ze merkten dat er iets niet klopte. Na het delen van mijn verhaal zijn we gaan kijken naar kamers in een hele andere stad, waar ik vervolgens naartoe verhuisde." Sameena kon langzamerhand haar eigen leven weer oppakken en ontwikkelde een nieuwe passie, namelijk hardlopen. "Alle negatieve energie heb ik door het lopen omgezet in iets positiefs”, vertelt ze.

Sameena schreef het boek Sameena: Mijn ultrarun uit de gedwongen prostitutie waarin ze dieper ingaat op haar ervaring. Onlangs heeft ze ook 218 kilometer hardgelopen om geld in te zamelen voor slachtoffers van mensenhandel. "Natuurlijk had ik dit liever niet meegemaakt, maar ik ben hierdoor wel de persoon die ik nu ben en ik haal hier mijn kracht uit."

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie