FunX

Niviéla postte op TikTok hoe ze zich ziekmeldde om op vakantie te gaan

foto: Unsplash | Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Niviéla postte op TikTok hoe ze zich ziekmeldde om op vakantie te gaan

Misschien klinkt het voor jou soms ook weleens verleidelijk: je ziekmelden op werk om vervolgens lekker op vakantie te gaan. Dat is natuurlijk not done, maar Niviéla besloot een grap uit te halen en postte deze actie als prank op TikTok. Ze ging viral, maar de grap liep behoorlijk uit de hand: mensen belden namelijk daadwerkelijk haar werkgever op om te klikken. "Ik kreeg ineens haatreacties", vertelt Niviéla tegen Tannaz.

Quote

Niet alles wat je op social media ziet, moet je geloven.

Niviela

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties

"Ik had het zonder intentie gemaakt", vertelt Niviéla over het filmpje waarin ze haar werkgever opbelt met een smoesje om vervolgens naar een zonnige bestemming te vertrekken. De collega die haar te woord stond aan de telefoon, zat ook in het complot. "Ik had het al bij een andere collega gezien, dus ik vroeg gewoon of ze mee wilde doen met deze TikTok."

In werkelijkheid had Niviéla gewoon toestemming om op vakantie te gaan. Ze zat dan ook rustig te chillen toen haar nicht haar opbelde. "Ze zei: 'Je krijgt allemaal haatreacties.' Ik dacht: waarom haten mensen mij? Ik had het zelf eerst niet in de gaten."

Snitchen

Wat bleek? Sommige mensen die haar TikTok hadden gezien, belden Niviéla's werkgever op om haar te snitchen. "Die zijn gewoon zielig. En vaak zijn het ook nog je eigen mensen. Als je denkt dat ik op TikTok zet dat ik me ziekmeld en dan op vakantie ga, denk je niet logisch na", vertelt ze. "Maar ik wist toch dat het niet waar was. Ik had op tijd vakantie aangevraagd, dus ik dacht: laat ze maar bellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Niet alles geloven'

De oorspronkelijke TikTok met de prank, waarin de naam van haar collega en werkgever worden genoemd, heeft Niviéla vanwege de vele reacties privé gezet. Haar volgers heeft ze inmiddels laten weten dat ze "gewoon twee weken vakantie had". "Jullie moeten niet alles geloven wat op social media staat." Met haar werkgever moet Niviéla nog in gesprek naar aanleiding van de prank, zo vertelt ze Tannaz. "Maar ik had officieel vakantie, dus er valt niet echt iets te zeggen denk ik."

Niviéla over de TikTok-prank: "Mensen belden naar m'n werk om te snitchen"

Ster advertentie
Ster advertentie