FunX

Tyjani Beztati: "Zoals de Marokkaanse gemeenschap vechtsporters support, moeten wij nu ook achter hen staan."

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Tyjani Beztati: "Zoals de Marokkaanse gemeenschap vechtsporters support, moeten wij nu ook achter hen staan."

Tyjani Beztati, bekend als Glory Lightweight wereldkampioen, schoof vandaag aan tafel bij FunX' Gilly en Ouassima. In dit gesprek sprak hij zich uit over de hulpbehoeftigen in Marokko, het land waar hij niet alleen roots heeft liggen maar ook ontzettend veel liefde ontvangt wegens zijn kickboksprestaties.

"Ik heb vrienden die de aardbeving hebben gevoeld"

Vandaag staat FunX de gehele dag in het teken van de rampen die gebeurd zijn in Marokko en Libië. Dit betekent ook dat er een heleboel Marokkaanse en Libische-Nederlanders aanwezig zijn in de studio om steun te betuigen aan de slachtoffers. Zo ook Tyjani Beztati, kickbokser wereldkampioen Lightweight, die als Surinaamse en Marokkaanse-Nederlander enorm meeleeft met de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Op het moment dat de ramp plaatsvond, was hij zelf in Miami voor een trainingskamp. "Er zijn zoveel mensen getroffen. Ik heb zelf ook vrienden in Casablanca die de aardbeving hebben gevoeld. Het is heel erg heftig."

Supporten

Tyjani vertelt dat hij hele trouwe supporters in Marokko heeft die hem altijd steunen. Hij hoopt dat mensen op dit moment dezelfde energie aan hen terug kunnen geven. "Zoals de Marokkaanse gemeenschap vechtsporters en voetbalspelers support, moeten wij nu ook 100 procent achter hen staan."

De bokser vertelt ook dat je niet uit Marokko hoeft te komen om de slachtoffers te steunen. "We zijn allemaal mensen. Er liggen nu mensen en steden onder het puin, dus probeer te helpen waar je kunt. Al geef je een euro of zorg je ervoor dat iemand anders doneert, steun waar dit kan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

SOS Marokko en Libië

Op woensdag 20 september komt FunX in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en de storm in Libië met de actiedag SOS Marokko en Libië. Om aandacht te vragen voor de situatie in deze landen staat FunX die dag tussen 06.00 en 23.00 uur volledig in het teken van het ophalen van geld voor verschillende goede doelen. Zowel on air als online biedt FunX de ruimte aan persoonlijke verhalen van luisteraars en artiesten en spreken FunX-dj's met lokale hulpverleners over wat slachtoffers in de rampgebieden nodig hebben om te kunnen overleven in de erbarmelijke omstandigheden.

Daarnaast is er tussen 20.00 en 21.00 uur een livestream op TikTok waar Ouassima in gesprek gaat met luisteraars en artiesten over de rampen in Marokko en Libië.

Wil jij doneren? Lees dan hier hoe je kunt helpen.

Ster advertentie
Ster advertentie