FunX

Taxichauffeur Damian: "Ik heb ooit twee mensen in de kofferbak vervoerd"

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Taxichauffeur Damian: "Ik heb ooit twee mensen in de kofferbak vervoerd"

In Start gaat Fernando iedere dinsdag op zoek naar de gekste verhalen van taxichauffeurs tijdens Taxi Takkies. Chauffeur Damian werkt voor Uber en maakte tijdens de avondklokperiode iets heel bijzonders mee. Hij vervoerde ooit namelijk twee mensen in zijn kofferbak.

Uber-chauffeur Damian vervoerde twee mensen in de kofferbak

Slechte timing

Damian rijdt als chauffeur door heel Amsterdam en doet dat al sinds de uitbraak van het coronavirus. Hij geeft toe dat het financieel gezien niet de beste periode was om te beginnen. "Het was echt een lastige tijd, m'n timing was niet bepaald goed", zegt hij. Gelukkig voor Damian is het naar eigen zeggen weer booming business om als Uber-chauffeur te werken. "Nu gaat het gewoon goed. Ik kan echt niet klagen."

Meest bizarre rit

Hoewel er tijdens de lockdowns niet veel te doen was, maakte Damian in deze periode zijn meest bizarre rit ooit mee. "Tijdens de avondklok moest ik twee dames ophalen. Ze waren natuurlijk bang voor die boete", vertelt hij. "Uiteindelijk gaf ik een suggestie, zo van: als jullie willen, kunnen jullie ook in de kofferbak. Het was maar een suggestie, maar zij namen het serieus, dus ik ging gewoon mee in de flow. Ik deed die kofferbak open en ze gingen er met z'n tweeën in zitten."

'Ewa ja..'

Het is altijd fijn als je een vriendelijke taxichauffeur hebt. Gelukkig mankeert het bij Damian niet aan vriendelijkheid. "Ik vroeg nog of ze comfortabel zaten en ze zeiden gewoon 'ja'", vertelt hij. "Ik dacht: dit is lijp. Er passen gewoon twee mensen in mijn kofferbak."

Uiteraard maakte Damian zich ook zorgen om gestopt te worden door de politie. "Ik had zoiets van: wat ga ik zeggen als de politie me nu stopt? Toen dacht ik: ewa ja..." Gelukkig voor Damian en de dames in zijn kofferbak werden ze niet gestopt door de politie en kon hij hen uiteindelijk afzetten op de plek waar ze moesten zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie