FunX

Giorgio vraagt zijn oma wat Keti Koti voor haar betekent

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Giorgio vraagt zijn oma wat Keti Koti voor haar betekent

Op 1 juli wordt jaarlijks tijdens Keti Koti herdacht en gevierd dat Nederland de slavernij heeft afgeschaft in Suriname en de Nederlandse Antillen, maar wat betekent het voor de oudere generatie? Dat kan je het beste aan je Surinaamse oma of opa vragen en dat is precies wat FunX-dj Giorgio vanmiddag deed tijdens Turn Up!

Feestdag

De oma van Giorgio vertelde dat zij Keti Koti ziet als een feestdag. Eentje waarbij mensen in prachtige klederdracht rondlopen en waarbij heerlijke gerechten verkocht worden. Het enige dat ze jammer vindt, is dat het volgens haar ieder jaar precies hetzelfde is.

Jammer...

De oma van Giorgio vertelde eerder bij FunX dat ze niet precies weet in welk Afrikaans land hun roots liggen. De enige die het mogelijk wist, was haar eigen oma. Die heeft ze het alleen nooit durven vragen: "Toen ik oud genoeg was om die vraag aan mijn oma te stellen, was zij al overleden." De echte verhalen van haar oma heeft ze dus nooit te horen gekregen en dat vindt ze erg jammer: "Ik was wel geïnteresseerd waar mijn echte oma van voortvloeide."

Ster advertentie
Ster advertentie