STER Advertentie
STER Advertentie

Kan je R. Kelly's muziek nog draaien na de beschuldigingen?

Kan je R. Kellys muziek nog draaien na de beschuldigingen?
Untitled - R. Kelly

Maandag 14 januari 2019 - 16:14 uur

|

Door:

Milou

Ondanks alle ophef rondom R&B-zanger R. Kelly, die in de docu Surviving R. Kelly beschuldigd wordt van seksueel misbruik, komt hij dit voorjaar tóch met een Europese tour. Veel mensen zijn daar alles behalve blij mee. Er is inmiddels een International Mute R. Kelly Day ingesteld en honderden mensen tekenden al een petitie tegen zijn show in Amsterdam. Bij CritiX werd gisteren besproken of je na het horen van dit soort beschuldigingen R. Kelly's muziek nog wel kan draaien. Moet je stoppen met het supporten van zo'n artiest? Of moet je zijn daden los zien van zijn muziek? 

Lees ook: R. Kelly komt ondanks ophef optreden in Nederland

Boycotten?

Sommige luisteraars, die eerst groot fan waren van de zanger, hebben nu een nare bijsmaak bij het horen van zijn nummers. Louise is zo iemand. Voor haar zijn de goede herinneringen aan de nummers 'gekleurd'. Of hij helemaal geboycot moet worden, vindt ze lastig. Luisteraar Claudia is hier stelliger in. Zij is groot voorstander van het boycotten: 

"Hij blijft eraan verdienen zolang zijn muziek nog gedraaid wordt en dus heeft hij nog steeds macht. Dat zorgt ervoor dat hij al jaren kan doen wat hij dus blijkbaar nog steeds doet."

'FunX luisteraar: ''Ik denk dat R. Kelly gestoord is'''

Of niet boycotten?

Luisteraar Ricky ziet R. Kelly's muziek en zijn daden los van elkaar. Hij gaat dan ook zeker niet stoppen met het draaien van zijn muziek: "Zijn muziek is supergoed, het is een onderdeel van m'n jeugd. Door te boycotten, hype je de artiest alleen maar op." FunX-muzieksamensteller Patrick bevestigt dat R. Kelly uiteindelijk baat heeft bij heel de discussie, want zijn streams gaan ondertussen flink omhoog. "Bad publicity is óók publiciteit", aldus Patrick.

misbruikt

Voor luisteraar Lynelle (25) ligt het onderwerp gevoelig. Zij herkent zichzelf in het verhaal van de vrouwen die in de documentaire vertellen over het misbruik door de artiest. Lynelle werd zelf als tiener jarenlang misbruikt door haar stiefvader. Ze vertelde bij CritiX haar verhaal en geeft daarbij aan dat haar vertrouwen flink beschadigd is door de gebeurtenissen. Bij haar is er dan ook geen twijfel over dat R. Kelly geboycot moet worden. Een bevestiging dat de vrouwen uit de docu de waarheid vertellen, heeft zij niet nodig. Ze weet nog goed hoe lang het duurde voor ze zelf haar verhaal durfde te delen omdat ze door haar stiefvader flink gemanipuleerd werd. 

'Lynelle:"R. Kelly, ja zeker boycotten!"'

Draai jij R. Kelly's muziek nog?

Populair op FunX.nl

  • Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip

  • Gewapende overval op huis Nikkie de Jager

  • Nieuw-Zeeland al 100 dagen zonder coronabesmetting

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Netflix komt met serie over gestoorde horrorverpleegster Ratched

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS