STER Advertentie
STER Advertentie

Dit toilet geeft voedingstips terwijl je rustig aan het poepen of plassen bent

Dit toilet geeft voedingstips terwijl je rustig aan het poepen of plassen bent
ANP XTRA

Donderdag 15 augustus 2019 - 13:02 uur

|

Door:

Francesco

We weten allemaal hoe chill het is om gewoon rustig op je troon te zitten (lees: toilet). Maar het zou nog chiller zijn als je wc in de tussentijd allerlei gegevens berekent. Wat voor gegevens dan? Nou, bijvoorbeeld wat je het beste kunt eten na je toiletbezoek. De Smart Toilet zit nog in zijn beginfase, maar belooft veel goeds! Marcel Zevenbergen doet onderzoek voor dit smart-toilet en vertelde er meer over in Start.

'Dit toilet geeft je gezondheidsadvies terwijl je rustig aan het poepen bent'

Technologie

De technologie gaat steeds verder met hele moderne smartphones of smartwatches. Het zijn tegenwoordig dingen die we iedere dag gebruiken. En wie maakt er nu niet (bijna) iedere dag gebruik van het toilet? Dus dachten de ingenieurs van het Eindhovense Imec Nederland: laten we een smart-toilet ontwikkelen!

Sensoren

Onderzoeker Marcel vertelt dat al bestaande en ontwikkelde sensoren omgebouwd zijn en in het toilet zijn geplaatst. Het gaat om sensoren van geavanceerde smartwatches en andere die nu gebruikt worden om waterkwaliteit te analyseren. De sensoren zitten in de wc-bril dus ook als man kan je Lil’ Willy niet eruit hangen en staand plassen. Je moet echt zittend plassen, anders gaat het niet werken boys. 

“Zodra je gaat zitten vertelt het iets over je hartslag, meet het je bloeddruk én het toilet analyseert ook het zoutgehalte in je urine.”

Om deze Giphy te zien moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lowlands 

Speciaal voor Lowlands en het restaurant Brasserie 2050 dat je daar kunt vinden is een eerste algoritme ontwikkeld en wordt de smart-toilet getest. “Nadat je je behoefte hebt gedaan en je handen wast, krijg je een persoonlijk advies van wat je hierna moet eten in het restaurant.” Ook niet onbelangrijk: alle data die worden verzameld blijven anoniem. Go test it out!

Zou jij een smart-toilet thuis willen?

Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Jongens lieten zich bijten door giftige spin om Spider-Man te worden

  • Archie zat 36 jaar onterecht vast en blaast nu 'America's Got Talent' omver

  • Tripje naar Japan? Krijg een deel van je reis vergoed

  • Numidia blikt terug op ramadan: "Ik besefte dat alles wat ik heb waardevol is"