FunX

Metin over de impact van nog een aardbeving in Turkije: "Het is gewoon traumatisch"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Metin over de impact van nog een aardbeving in Turkije: "Het is gewoon traumatisch"

Turkije en Syrië zijn gisteren opnieuw opgeschrikt door een zware aardbeving en meerdere naschokken. Metin, die net een paar dagen terug is uit het rampgebied, vertelt over de impact die deze nieuwe aardbeving op hem heeft gehad.

Inzamelingsactie

Metin was op vakantie in zijn woning in Gaziantep in Turkije toen twee weken geleden de verwoestende aardbevingen daar plaatsvonden. Hij verloor daarbij onder anderen zijn nicht en haar gezin. In de dagen die hij daar doorbracht probeerde hij zoveel mogelijk mensen te helpen door geld in te zamelen en hiermee levensmiddelen te kopen en uit te delen. "Dat heb ik tot mijn terugkomst volgehouden."

foto: Privéfoto

Dubbel gevoel

Sinds afgelopen donderdag is Metin weer thuis en dat geeft hem een dubbel gevoel. Hij was blij om weer in een bed te kunnen slapen na nachtenlang in zijn auto te hebben doorgebracht. "Ik ben de afgelopen twee jaar twee keer geopereerd aan mijn rug. In een auto slapen is dan niet fijn." Aan de andere kant was hij heel verdrietig om alles achter te laten. "Nu ik terug ben, komt de pijn steeds meer naar boven, omdat ik geen afleiding heb."

Trauma

Gisteren werd het Turks-Syrische grensgebied opnieuw getroffen door een aardbeving en dat werd ook in Gaziantep goed gevoeld. "In de groepsapp van het appartementencomplex waar ik mijn appartement heb, gaven ze gelijk aan dat er weer een aardbeving was." Dat nieuws kwam hard aan bij Metin. "Het is gewoon traumatisch. Je raakt in shock, je bent bang. Je raakt geblokkeerd."

Helpen

Metin vindt het moeilijk dat hij niet ter plekke is om mensen te helpen. Toch zit hij zeker niet stil: zijn inzamelingsactie gaat door. "Je hebt gezien hoeveel mensen er hulp nodig hebben." Hij stuurt elke dag geld naar zijn nicht die daarmee minimaal vijf gezinnen probeert te voorzien van levensmiddelen. Beelden van de hulpacties deelt Metin via zijn social media. "Ik hoop dat mensen elkaar vooral blijven steunen."

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie