FunX

FunX host female stage op Parels van de Stad Festival

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. FunX host female stage op Parels van de Stad Festival

Nederland barst van het vrouwelijk hiphoptalent dat het zeker na twee jaar festivalstilte verdient om gehoord en gezien te worden. Daarom geeft FunX die vrouwen een eigen podium tijdens het Parels van de Stad Festival in Amsterdam. Op 10 september vind je daar de FunX female stage met optredens van Numidia, Lauwtje, Delany, I Am Aisha, Dylisa, Melissa Lopes, DJ Mimi, Nafthaly Ramona en Nyarko.

Niet per se een mannenfeestje

"Juist nu de festivals na ruim twee jaar pandemie weer door kunnen gaan, zien wij dat als de uitgelezen kans om te laten zien hoe veel vrouwelijk talent de Nederlandse hiphopscene rijk is", aldus programmaleider Eva Hol. "Dit is hét moment om te laten zien dat een hiphopfestival niet per se een mannenfeestje hoeft te zijn. Het excuus: 'ja, maar ze zijn er niet' snoeren wij met deze bomvolle (voorlopige) line-up echt de mond."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Parels van de Stad

Parels van de Stad vindt op 10 en 11 september plaats bij Sportpark Riekerhaven in Amsterdam. Naast de artiesten van de FunX female stage zullen daar nog veel meer optredens plaatsvinden. Zo komen onder anderen ook Broederliefde, Kevin, Poke, Sevn Alias, Sigourney K, Dopebwoy, Henkie T, Hef en Cho langs op het Amsterdamse festival.

Docu

Vrouwen verdienen een groter platform binnen de hiphopscene. Daarom is FunX samen met de NTR bezig met een zesdelige documentaire over de positie van vrouwelijke artiesten binnen die door mannen gedomineerde wereld. Daarin komen vrouwelijke artiesten aan het woord, maar ook het team aan makers bestaat enkel uit vrouwen. Hoe bereik je als vrouw de top en tegen welke problemen loop je aan? De verwachte releasedatum staat gepland voor eind 2022.

Ster advertentie
Ster advertentie