Naar homepage
FunX

Ook sportscholen komen in actie: "Het is bizar dat we nog dicht moeten zijn"

foto: Snapfitness
  1. Newschevron right
  2. Ook sportscholen komen in actie: "Het is bizar dat we nog dicht moeten zijn"

Naast sekswerkers en horecaondernemers komen ook sportscholen in protest tegen de huidige coronamaatregelen. Meer dan honderdvijftig sportscholen voeren zaterdag actie met de noodroep dat fitnesscentra weer open moeten en absolute prioriteit verdienen bij versoepelingen. Een van de sportscholen die meedoet is Snapfitness. Clubmanager Daniëlle Jansen vertelt waarom: "Het is gewoon te bizar dat wij nog steeds dicht moeten zijn"

Noodzakelijk

"Het is eigenlijk gewoon een noodkreet om te laten weten dat sportscholen echt nodig zijn voor de mensen. Je kunt nu buiten sporten, maar binnen sporten is voor veel mensen ook belangrijk. Je hebt daar de juiste begeleiding, de materialen, de goede atmosfeer", zegt Daniëlle. "Het is niet alleen bewegen, het is veel meer dan dat. Het is ook een stukje psyche. Mensen komen elkaar - op gepaste afstand - tegen in de sportschool."'

Veilig

Volgens Daniëlle kunnen sportscholen op een veilige manier weer de deuren openen. "Als je bij ons komt sporten moet je coronaproof zijn. Je moet van tevoren een tijdvak reserveren. Daarnaast krijg je een bak mee met daarin desinfectiespray en een poetsdoek waarmee je na je oefening het toestel kunt schoonmaken. Je mag alleen niet douchen, maar verder kan je alles doen."

Zware tijd

Sportscholen zijn al bijna zeven maanden dicht. "Nu is het voldoende", zegt Daniëlle. De afgelopen tijd heeft de club wel financiële steun ontvangen, maar niet genoeg. "Heel eerlijk gezegd gaat het heel slecht. We kunnen onze leden niks bieden." Veel mensen hebben dan ook hun abonnement opgezegd. "Ook omdat sommige mensen hun baan zijn verloren en het niet meer kunnen betalen."

Actie

Deze zaterdag bieden verschillende sportscholen buiten een coronaproof training aan om zo de noodzaak van de heropening van de sportscholen onder de aandacht te brengen. Daniëlle: "Wij staan met een koffie to go, een loopband, roeimachine en crosstrainer buiten. Mensen kunnen die dan voor een halfuur reserveren. Maar het is puur symbolisch."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie