FunX

Spreken Nederlandse rappers de waarheid? Rapfactcheck zoekt het uit!

  1. Newschevron right
  2. Spreken Nederlandse rappers de waarheid? Rapfactcheck zoekt het uit!

''Alle tieners zeggen ja tegen MDMA'', ''hard work pays off'' en ''je krijgt minder wijven als je fissie froes is'': allemaal bekende rapteksten die iedereen meezingt alsof het de absolute waarheid is. Maar klopt dat eigenlijk wel? Datajournalist Yordi Dam besloot om een rapfactcheck te doen. Morad & Shay waren benieuwd naar de uitkomst.

''Ik hou van die stellige uitspraken die in hiphop voorkomen. Maar ik vroeg me af: kloppen die uitspraken wel?''

Hard work pays off

Broederliefde maakte twee EP's én een track met de titel 'Hard Work Pays Off'. Misschien wel te verwachten, maar ''hoe minder je werkt, hoe minder er binnenkomt'' klopt inderdaad!

Meisjes

Ronnie Flex zingt vooral over meisjes. Op zijn debuutplaat en in zijn bijdragen op het album van New Wave zingt hij maar liefst veertig keer over meisjes. Maar wie zijn de meisjes van Ronnie?

Minder wijven

Jonna Fraser zingt in '5 Shows': ''Je krijgt minder wijven als je fissie froes is'', oftewel: kan je minder vrouwen het bed in krijgen als je een lelijk gezicht hebt?

Bari-o-meter

Iedereen weet inmiddels dat de jongens van Broederliefde het niet waarderen als je tegen ze schreeuwt. Maar waar mag je volgens Broederliefde niet schreeuwen? Yordi stelde een bari-o-meter op:

Hefs ho's

In de track 'Overal' rapt Hef over de vrouwen die hij gespreid over het land heeft. Maar waar komen de ho's van Hef vandaan?

Puur

Lijpe draagt zijn track 'Puur' op aan de mensen die voor hem belangrijk zijn. Maar voor wie doet Lijpe het eigenlijk allemaal?

MDMA

De rapper die het meest uit zijn duim zuigt blijkt Lil Kleine te zijn met zijn line: ''Alle tieners zeggen ja tegen MDMA''. Niet 100%, maar slechts 3,7% van de tieners heeft ooit MDMA gebruikt.

Daarnaast zou Lil Kleine, als we hem op zijn woord moeten geloven, nét iets meer drank en drugs gebruiken dan een normaal mens overleeft.

Ster advertentie
Ster advertentie