FunX

Ondernemen zonder winst!

  1. Newschevron right
  2. Ondernemen zonder winst!
Réne en Natasja Froger maakten de Voedselbank bekender in het tv-programma 'Geen Cent Te Makken'. De Voedselbank Nederland bestond toen al 7 jaar, opgericht door Sjaak en Clara Sies. Wat is begonnen als een klein ideetje is uitgegroeid tot een belangrijk steunpunt in de maatschappij. Voor het werk dat zij verzet hebben mochten ze de Martin Luther King Achievement Award in ontvangst nemen. Sjaak & Clara Sies zijn zondag 5 juli te gast in Hi5. Lees hier meer over Sjaak & Clara.

Het verhaal van...
Op 19 jarige leeftijd trouwde Clara met Sjaak. Nu 37/5 jaar verder zijn ze nog steeds gelukkig getrouwd en gezegend met 4 dochters en 1 zoon. Zij zijn het voorbeeld als het gaat om succesvol zijn zonder hogere scholing. Onder het motto 'niets is onmogelijk zolang je je hart volgt' hebben zij hun doelen bereikt. De meeste succesvolle ondernemers richten zich op winst binnen hun bedrijf. Bij Sjaak & Clara Sies is dit echter niet het geval! Zij zetten zich in voor de medemens zonder hier is voor terug te willen krijgen.

Voedselbank
De eerste Voedselbank in Europa ontstond in 1984 in Frankrijk. Inmiddels zijn 17 landen aangesloten bij de Europese Federatie van Voedselbanken. De Nederlandse Voedselbank bestaat sinds 2002 en is sinds 2004 aangesloten bij de Eurofoodbank. Het concept Voedselbank kent enkele grondregels:

Hoofddoelstellingen zijn:
Tegengaan van verspilling van levensmiddelen
Tegengaan van armoede
Geen mensen in loondienst, 100% vrijwilligers
Er worden geen levensmiddelen ingekocht/verkocht!

Luister hier de uitzending terug

Deel 1
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200907051700.wma{/wmaremote}

Deel 2
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200907051800.wma{/wmaremote}

Hi5 luister je elke zondag tussen 17.00 - 19.00 uur op alle FunX edities.
Ster advertentie
Ster advertentie