Naar homepage
FunX

Hesdy Gerges vol vertrouwen over gevecht met Rico: "Ik ben gewoon de allerbeste"

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hesdy Gerges vol vertrouwen over gevecht met Rico: "Ik ben gewoon de allerbeste"

Het gevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik gaat niet meer door, nadat Jamal moest afhaken vanwege een rugblessure. Inmiddels is er een vervanger gevonden, namelijk Hesdy Gerges. Hij staat op 30 januari tegenover Rico in de ring. Hesdy blikte in Start met Fernando alvast vooruit op de partij.

Quote

"Je ziet het: ze hebben mij nodig om een partij weer interessant te maken, nu Ben Saddik is uitgevallen. Dan moet je toch echt terugvallen op de echte toppers uit Nederland en daar hoor ik gewoon bij."

Hesdy Gerges

Hesdy Gerges over gevecht met Rico: "We gaan oorlog voeren!"

Oorlog

Hesdy is ready to rumble. Meer dan ready zelfs. "In oktober heb ik nog voor een andere organisatie gevochten. Ik zit in mijn ritme en ben altijd aan het trainen. Ik ben gewoon een sportman in hart en nieren. Mijn mindset voelt zo sterk en ik ben er klaar voor. We gaan oorlog voeren."

Zwaargewichttoernooi

De vechters zullen op 30 januari niet strijden om de wereldtitel, maar deelnemen aan een zwaargewichttoernooi van vechtersbond Glory. De winnaar van de partij tussen Rico en Hesdy zal het opnemen tegen Levi Rigters of Tarik Khbabez, die dezelfde avond ook tegenover elkaar zullen staan in de ring.

Hesdy houdt zich vooral bezig met de partij tegen Rico. "Met alle respect voor de andere twee vechters, die ik allebei persoonlijk ken, maar ik focus me echt op die eerste partij tegen Rico. Dat is voor mij de hoofdpartij."

Geen cadeautjes voor Rico

Rico en Hesdy stonden al twee keer eerder tegenover elkaar in de ring. Beide keren won Rico. De laatste partij tussen de twee dateert alweer uit 2012. Volgens Hesdy is er inmiddels veel veranderd. "We zijn allebei hele andere vechters geworden. Het is qua gameplan misschien lastig, omdat ik nog minder dan tien dagen heb. Maar ik ben niet voor niets een vechter. We gaan er een spektakel van maken. Hij moet echt aan de bak. Wat er ook gebeurt, hij gaat de partij niet cadeau krijgen. Dat zal hij ook wel weten."

Fittie in 2019

In december 2019 liepen de gemoederen nog hoog op tijdens de persconferentie na afloop van het gevecht tussen Rico en Badr Hari. Rico, die zichtbaar baalde dat Badr met een blessure uitviel, reageerde furieus nadat Hesdy riep: "Hij (Badr Hari, red.) was gewoon beter!"

Rico raakte vervolgens een gevoelige snaar bij Hesdy, die al langere tijd uitkeek naar een partij tegen Rico. "Op het moment dat je bovenaan staat, wil iedereen een beetje mee-eten. Maar je mag alleen mee-eten als je de allerbeste bent. Als je dat niet bent, moet je aan de kant gaan en achteraan sluiten vriend." Daar was Hesdy niet blij mee, waarna hij "Hey Rico, fuck you!" riep.

"Het was gewoon een momentopname. Ik raakte geïrriteerd en uitte dat, waarna Rico erop reageerde. Hij zei destijds: 'Je mag alleen mee-eten als je de allerbeste bent'. Je ziet waar we nu staan. Ik ben gewoon de allerbeste en daarom ga ik volgend weekend mee-eten. Ik ben de top. Je ziet het: ze hebben mij nodig om een partij weer interessant te maken, nu Ben Saddik is uitgevallen. Dan moet je toch echt terugvallen op de echte toppers uit Nederland en daar hoor ik gewoon bij. Daarom wil Rico ook tegen mij vechten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie