FunX

Rick heeft zes hbo-diploma's en gaat voor de zevende: "Ik vind studeren gewoon leuk"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Rick heeft zes hbo-diploma's en gaat voor de zevende: "Ik vind studeren gewoon leuk"

De meest studenten kunnen niet wachten tot hun studie achter de rug is, zodat ze eindelijk kunnen beginnen met hun droombaan. Rick denkt daar echter heel anders over. De 28-jarige student heeft namelijk al zes hbo-diploma's op zak en is nog steeds niet uitgestudeerd. Zo is hij momenteel bezig met zijn hbo-master Leraar Wiskunde. In Jouw Stad vertelt Rick meer over zijn opmerkelijke schoolcarrière.

RIck (28) heeft zes hbo-diploma's op zak en nummer zeven is onderweg

Quote

Nadat ik mijn eerste studie had afgemaakt, ging ik gelijk door met de volgende, omdat ik zoveel dingen interessant vind.

Rick (28)

"Ik vind studeren gewoon heel leuk"

Met zes hbo-diploma's op zak zou je denken dat Rick grootse plannen heeft voor wanneer hij eindelijk klaar is met studeren, maar de werkelijkheid is een stuk simpeler. "Ik vind studeren gewoon heel leuk", antwoord Rick op de vraag van Yous hoe hij het zo lang heeft kunnen volhouden. "Nadat ik mijn eerste studie had afgemaakt, ging ik gelijk door met de volgende, omdat ik zoveel dingen interessant vind."

Werken na twee opleidingen

Ook zijn tweede opleiding rondde Rick met succes af, waarna hij voor een fulltimebaan koos. Echter begon het na twee jaar toch weer te kriebelen. "Na twee diploma's ben ik direct aan het werk gegaan in de technische branche, maar na twee jaar ben ik erachter gekomen dat dat niet hetgeen was wat ik wilde." Rick besloot toen weer de schoolbanken in te duiken en een lerarenopleiding wiskunde te gaan volgen. "Toen zijn er nog drie diploma's achteraangekomen."

Niet bijzonder meer

Onlangs haalde de student zijn zesde diploma en hoewel hij studeren nog altijd leuk vindt, voelt het behalen van een diploma niet meer per se als een bijzondere prestatie. "De eerste voelde nog wel bijzonder, maar wat er nu aan media-aandacht op me afkomt is niet normaal." Rick doet naar eigen zeggen gewoon een studie die hij leuk vindt en raadt andere studenten dan ook aan hetzelfde te doen, omdat je het anders "niet lang zal volhouden".

Bezig met zijn laatste studie

Momenteel werkt Rick als docent aan de Hogeschool Windesheim, wat hem goed bevalt. Daarnaast is hij druk bezig met zijn hbo-master, die voorlopig zijn laatste studie zal zijn. "Ik ben nu met een master bezig aan de hogeschool om eerstegraads docent wiskunde te worden. Die hoop ik volgend jaar af te ronden en dan is het wel mooi geweest."

Ster advertentie
Ster advertentie