FunX

Nederlandse Amadi Blue brengt track uit met The Game: "Ik stuurde hem de tune via Instagram"

foto: Privéfotofoto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse Amadi Blue brengt track uit met The Game: "Ik stuurde hem de tune via Instagram"

De Nederlandse Amadi Blue brengt vandaag een track uit waar veel rappers jaloers op zullen zijn. Zo heeft de 28-jarige artiest met Nigeriaanse roots, die voorheen door het leven ging als Jae Fly, de Amerikaanse hiphoplegende The Game weten te strikken voor een verse op zijn tune Time Of Your Life. In gesprek met FunX legt Amadi Blue uit hoe de bijzondere samenwerking tot stand gekomen is.

Quote

Ik dacht bij mezelf: oh shit, wacht. Wat moet ik hem toesturen?

It goes down in the dm

Een track met een grote hiphoplegende: wie wil dat nou niet? Veel mensen zullen dan ook benieuwd zijn hoe Amadi Blue het voor elkaar gekregen heeft om The Game een verse te laten spitten op een nummer van zijn aankomende EP. De Nigeriaans-Nederlandse artiest legt uit dat het contact begon via Instagram. "Ik was aan het scrollen en zag dat The Game een bericht geplaatst had. Daarin zei hij dat opkomende artiesten hem een dm konden sturen als ze met hem wilden samenwerken."

Amadi Blue was zich er niet van bewust dat hij aan de vooravond stond van iets bijzonders. "Ik dacht bij mezelf: laat ik het gewoon doen, ik heb toch niks te verliezen. Hij reageert vast niet." Maar Amadi kreeg verrassend genoeg meteen een bericht terug. De 28-jarige artiest legt uit dat hij blij was, maar moest nadenken over wat hij The Game ging toesturen. "Het was toen van: oh shit, oké, wacht. Wat ga ik doen? Ik had namelijk alleen maar R&B en afrotunes liggen. Van die love songs waar ik op zing en shit. Het kan wel, maar het is The Game, dus ergens moet het ook wel een beetje gangster zijn toch, haha."

foto: Privéfoto

Verse van The Game

Na wat opties naast elkaar gelegd te hebben, besloot Amadi Blue de demo van Time Of Your Life te sturen. "Ik heb hem mijn verse en de loop van die beat toegestuurd. Dat is wat ik tot dan gemaakt had", herinnert hij zich. "Ik ging ook bij mezelf nadenken: op wat voor tune zou ik The Game zelf graag willen horen en wat komt tegelijkertijd ook een beetje bij zijn stijl in de buurt?"

Nadat Amadi Blue zijn demo naar The Game verstuurd had, kreeg hij opnieuw vrij snel een reactie. "Hij vond het hard en vertelde me dat ik zijn verse komende dinsdag zou ontvangen." Hoewel Amadi Blue een goed gevoel had over het contact met de Amerikaanse rapper, had hij op dat moment nog niks tastbaars om blij over te zijn. Maar The Game bleek een man van zijn woord. "Toen ik die dinsdag wakker werd, checkte ik meteen mijn mail. Hij had inderdaad zijn verse gestuurd. Mijn mind was blown, haha. Gewoon een verse van The Game in mijn mailbox. En wat voor één: ik hoorde meteen dat hij superhard kwam op die tune."

Wie is Amadi Blue?

Amadi Blue werd geboren in Lagos en groeide op in Nigeria, voordat hij op zijn 12e naar Nederland verhuisde. Hoewel hij pas 28 jaar oud is, heeft hij al een imposante carrière als artiest achter de rug. Zo tekende hij in 2017 onder de naam Jae Fly een publishing deal bij CTM Entertainment en bracht hij niet veel later een track met de Amerikaanse rapper Dave East uit. Daarnaast ontwikkelde hij zich als songwriter en werkte hij mee aan platen van onder meer Avedon, Dirtcaps en Bone Thugs-N- Harmony. In 2018 tekende hij als eerste Europese artiest een distributiedeal bij het Amerikaanse Empire, die onder meer rappers en afro-artiesten als Kendrick Lamar, Snoop Dogg en Asake onder hun hoede hebben gehad. Na twee releases bij Empire maakte hij als Jae Fly de overstap naar Left Lane Recordings, het label van de internationaal succesvolle Mr. Probz.

foto: Instagram: @heytagmij

Quote

Dat The Game voor het eerst op een afrobeat rapt, maakt me extra trots.

Hiphoplegend op een afrobeat

Beetje bij beetje begon Amadi Blue te beseffen dat zijn initiatief om The Game te benaderen zich uitbetaald had. Maar waarom is het voor hem zo speciaal om een track met de Amerikaanse rapper te maken? "Hij is sowieso een legend, man. Die hele era met 50 Cent: 'Hate It Or Love It' en 'How We Do', dat zijn tunes waar ik mee opgegroeid ben. Het is gewoon iets om trots op te zijn. The Game is wereldwijd bekend en heeft zoveel betekent voor de hiphopgame. Het is bijna unreal."

Het feit dat hij The Game heeft weten te strikken voor een afrotune, maakt Amadi Blue extra trots. "Ik ben geblessed, man. Nog nooit heb ik hem gehoord op een afrotrack." De Nigeriaans-Nederlandse artiest legt uit dat dat de track nog specialer maakt. "The Game is al superlang actief, maar laat zich op deze tune van een unieke kant zien. En volgens mij vindt hij het zelf ook hard wat hij op deze track doet en dope dat mensen hem op een afrobeat kunnen horen."

Switch van Jae Fly naar Amadi Blue

Hoewel Amadi Blue als Jae Fly mooie dingen bereikt heeft tijdens zijn hiphopcarrière, besloot hij twee jaar geleden een andere weg in te slaan. Zo voelde de Nigeriaans-Nederlandse artiest dat hij nog meer zijn roots terug wilde laten komen in zijn muziek. Tegenwoordig gebruikt hij zijn talent dan ook om Afrikaanse sounds op een creatieve manier in een modern jasje te steken en maakt hij muziek die heel dicht bij hem als persoon staat. Om de switch compleet te maken, veranderde Jae Fly zijn naam naar Amadi Blue, dat een symbolische betekenis voor hem heeft. "De naam staat symbool voor een volledig vrije man. Amadi betekent geluk en dankbaarheid in het Nigeriaans, terwijl de kleur blauw staat voor creativiteit en vrijheid", aldus de 28-jarige muzikant, die als Amadi Blue volledig independent aan de weg timmert.

foto: @wolfentertainment.nl

Time of your life

Op de track Time Of Your Life praten Amadi Blue en The Game beiden tegen een persoon die ze niet uit hun hoofd kunnen krijgen. "Ik heb het vanuit het perspectief geschreven dat ik alles al gezien heb in het leven en dat ik mijn lifestyle alleen nog maar met haar wil delen. Samen beleven we de beste tijd van ons leven." Amadi Blue hoopt dat mensen op een positieve manier geraakt worden door de track. "Ik hoop dat ze veel mooie memories kunnen maken op deze tune en dat ze aan dit nummer herinnerd worden als ze denken aan de time of their lives."

Time Of Your Life is vanaf vandaag te beluisteren. Om de boodschap in de track tot leven te laten komen, hebben Amadi Blue en The Game zelfs een speciale videoclip laten maken. Check de beelden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie