FunX

Skateboarder Magic start elke ochtend met een ijskoud bad

foto: Magic
  1. Newschevron right
  2. Skateboarder Magic start elke ochtend met een ijskoud bad

Iedereen heeft zijn eigen ochtendrituelen. De een kan pas wakker worden na een flinke bak koffie, de ander steekt misschien zo snel mogelijk een sigaretje op. Voor skateboarder Magic is de ochtend pas compleet als hij zichzelf heeft ondergedompeld in een ijskoud bad. Dat klinkt misschien wel als het laatste dat je wil doen, vooral nu in de winter, maar Magic kan het iedereen aanraden, zo vertelt hij in Jouw Stad.

Magic doet de Wim Hofmethode: "Je mind wordt sterker dan je wil!"

Wim Hofmethode

Magic volgt sinds een paar maanden de methode van Wim Hof, ook wel bekend als The Iceman. Deze methode bestaat uit drie onderdelen: meditatie, ademhalingsoefeningen en jezelf blootstellen aan kou. "Dan gaat je bloed sneller stromen. En als je om kan gaan met de stress van de kou, heb je de rest van de dag ook minder stress", vertelt Magic over het laatste onderdeel.

De Wim Hofmethode (WHM) heeft de laatste jaren een steeds grotere groep fanatieke aanhangers verzameld. Ook toonden verschillende wetenschappers de positieve effecten ervan aan. Zo constateerden onderzoekers de Radboud Universiteit dat je met de WHM het autonome zenuwstelsel kunt activeren en de reactie van je immuunsysteem kunt remmen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ongezonde levensstijl aanpassen

De reden dat Magic met de WHM begon, is omdat hij zichzelf een tijdje verwaarloosde: "Ik had een ongezonde levensstijl: drank- en drugsgebruik, ongezond eten, roken." Nu denk je misschien: je kunt toch ook gewoon wat minderen met drank en drugs en hier en daar wat meer groente eten? Wat heb je eraan om midden in de winter in de ochtend in natuurwater te zwemmen? Toch heeft die constante confrontatie met de kou hem juist met veel dingen geholpen "Stoppen met slechte gewoontes kan moeilijk zijn en dat was het voor mij ook. Tot ik met deze methode begon. Het is gewoon een mindset: minder stress, meer energie, je mind wordt sterker dan je wil. Wie wil dat nou niet?"

Sinds hij elke ochtend een koud bad neemt, is Magic veel actiever en daardoor ook twintig kilo afgevallen. "Sporten of stoppen met roken is best wel moeilijk om te doen als je stress in je leven hebt, maar deze methode brengt gewoon de stress naar beneden en dan kun je veel makkelijker gezonde keuzes maken." Dankzij de methode zit Magic veel beter in zijn vel. "Ik was op zoek naar geluk. Geluk zit al in je, maar deze methode brengt het naar buiten."

Ster advertentie
Ster advertentie