FunX

Demi de Boer over 'verdrinkingsproef' Special Forces VIPS: "Nog nooit zo'n angst gevoeld"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Demi de Boer over 'verdrinkingsproef' Special Forces VIPS: "Nog nooit zo'n angst gevoeld"

Demi de Boer is momenteel te zien in het derde seizoen van Special Forces VIPS. In de eerste aflevering kreeg ze het meteen al zwaar te verduren. In Start met Fernando vertelt ze onder meer over haar ervaringen tijdens de verschillende beproevingen in de eerste aflevering en hoe ze zichzelf naderhand heeft herpakt. "Ik dacht ik doe dat wel even, maar het was zó leip."

Vast in de woestijn

Demi legt uit dat het programma gemaakt wordt door speciaal getrainde militaire eenheden die extreem gevaarlijke missies uitvoeren, oftewel de Special Forces. Ook zegt ze dat er geen script was die de cameraploeg of deelnemers moesten volgen. "Het is echt een programma van de Special Forces. De camera's rennen alleen achter ons aan." Daarbij maakt de duidelijk dat de deelnemers geen pauze hadden als de camera's stoppen met draaien. "Het niet zo dat wij tussendoor even gezellig met elkaar kunnen kletsen wanneer de opnames voor die dag erop zitten. Achter de schermen moesten wij gewoon doorgaan."

Ze zegt dat de Special Forces in de eerste aflevering al met een iets spectaculairs op de proppen kwamen en zowel de deelnemers als de kijkers wilden laten schrikken. "In de eerste minuten zie je gelijk dat we in een helikopter zitten en landen in een bloedhete woestijn. We hebben ook nog eens dikke legerkleding aan en moesten vervolgens een veel te zware tas dragen." Op dat moment had Demi het dus al zwaar, maar ze wilde niet meteen opgeven. "Ik dacht: ik kan toch niet meteen met mijn pet ernaar gooien? Dus ik heb mezelf toen wel herpakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdrinkingsproef

De eerste avond moesten de deelnemers een proef doorstaan in het water. Ze moesten van de ene kant van het obstakel naar de andere kant komen en tussendoor ook nog een slot losmaken en verplaatsen naar een andere plek. Ze moesten de proef uitvoeren terwijl ze op hun rug lagen en konden alleen door de tralies en netten ademen die boven het water hingen. Dit was de proef die Demi het meest bij is gebleven. "Het was zó leip. Ik heb vroeger gezwommen, dus ik dacht: dat doe ik wel even. Maar ik heb nog nooit zo'n angst gevoeld als op dat moment. Het was echt ziek."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vooroordelen

Demi vertelt dat ze veel te maken krijgt met vooroordelen, omdat ze vaak als 'de dochter van voormalig voetballer Ronald de Boer' beschouwd wordt. "Mensen gaan er toch wel snel vanuit dat je een hele makkelijke jeugd hebt gehad, dat je op mooie plekken hebt gewoond en dat je in mooie huizen hebt gewoond." Maar dit klopt volgens haar niet. Demi geeft aan dat ze ook heel andere dingen in haar leven mee heeft gemaakt. "We hebben allemaal onze struggles en ik ben ook gewoon een mens net zoals iedereen." Dit is dan ook een van de redenen dat Demi meedeed aan Special Forces VIPS. Ze wilde laten zien wie zij was als persoon. "Mensen zien mij misschien als een modepopje, maar ik wilde graag laten zien wat daarachter zit." Demi heeft het gevoel dat dit deels geslaagd is, maar ze had nog graag willen laten zien dat ze sterker is dan ze eruit ziet. "Ik had graag nog meer doorzettingsvermogen willen tonen."

Naar aanleiding van het programma heeft Demi geleerd om trotser op zichzelf te zijn. "Ik was in eerste instantie niet tevreden over mijn prestatie, maar ik ben gaan inzien dat het niet gaat om winnen of verliezen. Het gaat erom dat je iets over jezelf leert en één ding dat ik over mezelf heb geleerd is dat ik trotser op mezelf mag zijn en niet alles altijd hoeft te lukken." Ze kwam tot dit besef naar aanleiding van mooie gesprekken die ze heeft gevoerd met de crew en de andere kandidaten tijdens haar deelname. "Het belangrijkste is dat je blij bent met waar je nu staat en dat je tevreden bent over jezelf."

Ster advertentie
Ster advertentie