FunX

Nederlandse 3D-ontwerper Elsa-Hanneke (23) werkt voor Lil Yachty, J Balvin en andere grote artiesten

foto: Instagram: elsahanneke
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse 3D-ontwerper Elsa-Hanneke (23) werkt voor Lil Yachty, J Balvin en andere grote artiesten

Je hebt er vast wel eens van gedroomd om werkzaam te zijn in de muziekindustrie en samen te werken met je favoriete artiesten. Werkelijkheid maken van deze droom is echter niet bepaald makkelijk. Voor de 23-jarige Elsa-Hanneke bleef het gelukkig niet bij een droom en heeft ze keihard gewerkt om deze te realiseren. Lil Yachty, J Balvin, Lil Uzi Vert, het zijn slechts enkele grote namen waar ze voor heeft gewerkt. Ze ontwerpt namelijk 3D-beelden die te zien zijn in verschillende videoclips. Vanochtend vertelde ze daar meer over aan Fernando.

Nederlandse 3D-ontwerper Elsa-Hanneke (23) werkt voor Lil Yachty, J Balvin en andere grote artiesten

3D-creaties

Als 3D-ontwerper maakt Elsa-Hanneke met behulp van computerprogramma's allerlei soorten objecten en elementen die je in een driedimensionale ruimte kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan games, Disneyfilms, reclames en nog veel meer. Haar designs zijn in verschillende videoclips te bewonderen, zoals de videoclip van de track Love Music van Lil Yachty, maar ook op albumcovers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Interesse in muziek en 3D

Hoewel je zou denken dat je minimaal een driejarige MBO niveau 4-opleiding moet volgen om de kneepjes van het vak te leren, heeft Elsa-Hanneke zonder enige hulp zichzelf aangeleerd hoe ze 3D-objecten moest ontwerpen. Ik ben vroeg begonnen en had altijd heel veel interesse in de muziekindustrie. Op een gegeven moment zag ik dat er een soort verschuiving aan het plaatsvinden was in bewegend beeld. Toen ben ik dat gaan bekijken en dacht ik van: 'Hey, hier zie ik wel echt een toekomst in'. Ik zag een schaarste en toen ben ik dat met mijn interesse in 3D, wat ik net op zag komen in allerlei industrieën, gaan combineren. Naar eigen zeggen heeft ze veel vrije tijd moeten inleveren om 3D-objecten te leren ontwerpen, aangezien de computerprogramma's die ze gebruikt behoorlijk ingewikkeld kunnen zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Begonnen waar iedereen begint

De grote vraag is echter hoe Elsa-Hanneke met haar hobby haar grootste droom heeft weten te realiseren en tegenwoordig voor grote artiesten mag werken. Haar antwoord op die vraag is simpel: "Ik ben gewoon begonnen waar iedereen eigenlijk begint", vertelt ze. "Ik heb het heel vroeg gemunt op de Amerikaanse muziekindustrie. Toen ben ik met kleine artiesten begonnen en zo bouw je een portfolio uit, creëer je een naam en vervolgens kom je hier terecht."

Eigen bedrijf

Met alle grote projecten die Elsa-Hanneke nu al uitvoert, zou je verwachten dat ze haar skills zou willen inzetten bij een toonaangevend bedrijf, maar niets is minder waar. Voorlopig blijft de 3D-ontwerper gewoon voor zichzelf werken. "Ik blijf liever voor mezelf werken, eigenlijk. Ik zou graag mijn eigen bedrijf willen beginnen. Eigenlijk heb ik mijn eigen bedrijf al, maar ik zou die graag willen uitbreiden tot een grotere studio en kijken waar dat me brengt."

Ster advertentie
Ster advertentie