FunX

Colombiaanse superster Manuel Turizo: "Ik wil heel graag in Amsterdam optreden"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Colombiaanse superster Manuel Turizo: "Ik wil heel graag in Amsterdam optreden"

Manuel Turizo (22) is inmiddels al jaren een bekende naam in de Latin scene en verzamelde ondanks zijn jonge leeftijd al miljarden views. Daarnaast gaat zijn heerlijke tune La Bachata op dit moment keihard in allerlei charts. In de FunX Latin-podcast vertelde de Colombiaanse superster in gesprek met Mickster onder meer over hoe hij al als jong jochie begon met liedjes opnemen en hoe hij zich altijd opnieuw probeert uit te vinden.

Liefde voor verschillende muziekstijlen

Manuel staat voornamelijk bekend om het maken van reggaeton-tunes, een muziekstijl die inmiddels al een aantal jaren de wereld aan het overnemen is. Hij verraste zijn fans dan ook toen hij dit jaar de zwoele bachata-tune La Bachata dropte. "Sinds ik muziek maak, houd ik van vele muziekstijlen. Ik heb nooit een rechte lijn gevolgd in mijn carrière en heb qua muziekstijlen een beetje van alles gedaan, zoals reggae en ballads. Ik hou ervan om mijn fans telkens te verrassen met dingen die ze nog niet eerder van me gezien hebben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herkenbare sound

Mensen verbazen is niets nieuws voor Manuel. Toen hij als 17-jarig jochie begon door te breken, konden velen het niet geloven dat zo'n jonge guy al zo'n volwassen stem had. "Als ik ergens aankwam voor een interview, raakten mensen in de war. Zo van: 'Jij? Ben jij die guy die zo zingt? Dat kan niet'", vertelt hij lachend.

Door zijn zwaardere en lage stem had Manuel al snel een herkenbare sound. Dat heeft hij altijd als een blessing gezien. "Niet veel mensen breken meteen door na hun eerste release. Mijn stem is een blessing voor me geweest, omdat mensen meteen vanaf het begin detecteerden wie Manuel Turizo was en ik niet werd vergeleken met andere zangers."

Zanger sinds zijn geboorte

Van kinds af aan was het voor Manuel al duidelijk welk pad hij zou gaan bewandelen: hij moest en zou zanger worden. Er was geen andere optie. "Ik heb altijd een connectie gehad met muziek en ik heb altijd geprobeerd om er mijn weg in te vinden. In mijn vrije tijd hield ik ervan om constant met muziek bezig te zijn. Het is niet dat ik op een dag dacht: ik wil zanger worden. Nee, ik heb me er echt op voorbereid sinds ik een baby was."

Ook zijn nieuwe nummer zal aantonen hoe lang Manuel al met muziek bezig is. Zo kan Manuel alvast verklappen wat er in zijn volgende tune te horen zal zijn. "Het nummer start met een voice note van mij terwijl ik op tweejarige leeftijd aan het zingen was. Op de achtergrond hoor je mijn moeder zeggen: 'Manu, zing!'. Daarna start het echte nummer." Wanneer Manuel 'm gaat releasen, heeft hij nog niet bekendgemaakt.

Interview met Manuel Turizo in de FunX Latin-podcast

Cruciale rol van zijn broer Julian

Wat sommigen misschien niet weten, is dat Manuels drie jaar oudere broer Julian altijd een cruciale rol heeft gehad in zijn muziekcarrière. Zo is Julian Manuels gitarist en achtergrondzanger én is hij degene die de meeste tracks van Manuel produceert. "Vroeger experimenteerden we heel lang met muziek in onze vrije tijd. Toen we uiteindelijk besloten om het professioneler aan te pakken, hebben we eigenlijk niets veranderd. Het bleef zoals het altijd was. We zijn een perfect team. Hij is altijd de eerste persoon die ik om een mening vraag. Hij is mijn partner in alles, of het nu om business of muziek gaat. We hebben een ontzettend sterke band. Dat is heel fijn, omdat we niet bang zijn om iets tegen elkaar te zeggen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Optreden in Amsterdam?

Een van de dromen die Manuel nog heeft, is een bezoekje brengen aan Amsterdam, waar hij nog nooit is geweest. "Ik ben bevriend met Nicky Jam, die heel graag in Amsterdam verblijft in zijn vrije tijd. Hij vertelt me altijd over de goede vibes in de stad, dus ik wil er heel graag heen. Wie weet tijdens mijn volgende tour. Als het mogelijk is, ga ik erheen."

Uiteraard wil Manuel niet alleen naar Amsterdam om er te chillen. Een optreden geven in onze hoofdstad zou hij namelijk geweldig vinden. "Wie weet tijdens mijn volgende tour. Ik kan nu nog niet zeggen of we op dit moment iets aan het voorbereiden zijn voor Amsterdam, maar het is wel mogelijk. Ik zou het geweldig vinden. Als ik er voor de eerste keer naartoe kan gaan voor vakantie én een optreden, dan wordt het fire."

#170 - Latin Mix / Manuel Turizo talks about his career

FunX Latin

Benieuwd naar nog meer interviews met grote namen uit de Latin scene? Eerder dit jaar waren onder meer J Balvin, Anitta en rising star Ryan Castro te gast in de FunX Latin-podcast. Je kunt alle afleveringen hier terugvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie