FunX

Bodybuilder Curtis over afvallen: "Begin bij wat meer water drinken"

  1. Newschevron right
  2. Bodybuilder Curtis over afvallen: "Begin bij wat meer water drinken"

Elk jaar is het weer een van de populairste goede voornemens: afvallen. Misschien is het ook zo populair, omdat velen na een week al de handdoek in de ring gooien en deze goede voornemen maar laten varen. Een gebrek aan motivatie is vaak de boosdoener, maar ook het gemis van een stappenplan. Bodybuilder en personal trainer Curtis Fox weet er alles van en helpt mensen, waaronder Fernando, graag met het behalen van hun fitnessdoelen. Vanochtend vertelde hij in Start met Fernando meer over hoe je met de juiste mindset kunt afvallen.

Bodybuilder Curtis: "Begin bij iets meer water drinken"

Een concreet doel

Curtis krijgt bijna dagelijks van mensen te horen dat ze willen afvallen en dat het ze gewoon niet lukt. Volgens Curtis begint afvallen met een concreet doel. "Het begint echt met een doel. Op het moment dat je dat hebt kun je ernaar gaan streven. Daarna ga je nadenken over een voedingsschema. Zodra je een op maat gemaakt voedingsschema hebt, kun je je pas gaan richten op afvallen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Loyaliteit is belangrijk

Ondanks dat Curtis als personal trainer zijn uiterste best doet om zijn klanten zo goed mogelijk te helpen, ziet hij soms dat niet iedereen zijn hulp serieus neemt. Zo krijgt hij soms foto's doorgestuurd van klanten die nauwelijks hun fitnessdoelen hebben bereikt. "Soms zeggen klanten dat ze zich houden aan het schema, maar uiteindelijk zie je dat, dat niet gebeurt. Ik krijg weleens foto's doorgestuurd met daarbij vragen zoals: 'Hey, dat is toch jouw klant? Hoort diegene zich niet aan een schema te houden?' Dat is voor mij niet goed, want ik doe mijn best voor mijn klanten en loyaliteit is gewoon belangrijk."

Quote

Als je je aan een schema houdt, zal je resultaat zien. Doe je dat niet dan gebeurt er helaas niets.

Curtis

Gebrek aan motivatie

Een concreet doel hebben en je houden aan een strak schema is het halve werk, maar uiteindelijk is het ook van belang dat je de motivatie hebt om je fitnessdoelen te bereiken. Volgens Curtis ontbreekt het bij velen vaak aan de juiste mentaliteit en doorzettingsvermogen. "Het ligt aan je mentaliteit en doorzettingsvermogen. Als je je aan een schema houdt, zal je resultaat zien. Doe je dat niet dan gebeurt er helaas niets. Afvallen bestaat voor 80 procent uit voeding en 20 procent sporten en heel veel mensen onderschatten dat. Dat is heel jammer. Ook al ga je vier keer per week naar de sportschool, als je slecht eet kun je niet afvallen."

Quote

Stel een doel en probeer langzaamaan een begin te maken.

Curtis

Langzaam een beginnetje maken

Gelukkig heeft Curtis ook nog een aantal goede tips voor mensen die willen afvallen. Volgens hem hoef je niet meteen alles te geven, maar kun je gewoon langzaam een begin maken. "Stel een doel en probeer langzaamaan een begin te maken. Als je gewend bent om een pakje sap of frisdank te drinken, laat dat gewoon staan. Begin bij iets meer water drinken. Pas daarna je voeding aan. Laat zoetigheid achterwege en koop steeds meer gezonde voeding. Op die manier wordt je langzaam fitter en gezonder."

Ster advertentie
Ster advertentie