FunX

Over deze vrouwen rapt Drake op zijn populairste hits

foto: Instagram @champagnepapi
  1. Newschevron right
  2. Over deze vrouwen rapt Drake op zijn populairste hits

Als er één iemand is die domineert in de muziekindustrie, is dat wel Drake. Aangezien zijn muziek vaak diep ingaat op thema's als relaties en liefdesverdriet, is zijn liefdesleven vaak een onderwerp van discussie. Ondanks de pogingen om zijn romantische relaties buiten de schijnwerpers te houden, zijn er enkele namen die je ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Wie zijn de vrouwen die hij benoemt in zijn populaire tracks? We hebben een aantal voor je op een rijtje gezet.

ANTI

Eén van de meest spraakmakende relaties die Drake gehad zou hebben, is die met Rihanna. De twee ontmoette elkaar voor het eerst in 2005, toen Drake net aan zijn muziekcarrière begon. In de loop der jaren zouden ze goede vrienden worden en samen aan verschillende hitsingles werken als What’s My Name en later ook Work. Ondanks dat ze voor velen een powercouple leken, kwam er in 2016 een eind aan hun relatie. Het internet raakte in complete shock toen er geruchten de ronde deden dat de God’s Plan-rapper shade zou hebben gegooid naar zijn ex op zijn nieuwe album For All The Dogs.

Zo benoemt hij op de track Fear of Heights vaker het woord ANTI, de titel van Rihanna’s album uit 2016. Op de track klaagt hij ook over mensen die het laten lijken alsof hij nog steeds niet over zijn ex heen is. Ook zou hij A$AP Rocky, haar huidige partner en vader van haar kinderen, dissen met: "That, man he still with you, he can’t let you, yall go on vacation. I bet it’s Antilles." Haar thuisland Barbados, dat ligt in het Caribisch gebied, is voor haar een frequente vakantiebestemming.

foto: YouTube: Rihanna

Voicemail

Waarschijnlijk komt de naam Ericka Lee je niet al te bekend voor, maar heb je wel haar stem gehoord. Haar bekende voicemail is namelijk op de hitnummer Marvin’s Room te horen. Tussen 2010 en 2011 hadden zij en Drake een romantische relatie, die snel veranderde in een nachtmerrie. Na het gebruik van haar voicemail heeft Ericka de rapper aangeklaagd, bewerend dat ze heeft bijgedragen aan het nummer maar geen erkenning heeft gekregen. Ericka stelde dat ze samen met Drake het nummer had geschreven en presenteerde tijdens de rechtszaak berichten waarin zij en Drake over het nummer communiceerden.

Drake was echter niet bereid zijn vermeende ex-vriendin meer credits te geven. Zo vertelde hij aan TMZ dat hij Lee niets verschuldigd was en dat zij zonder compensatie instemde met het gebruik van haar stem in het nummer. Het werd allemaal erger toen de rapper beweerde dat de twee nooit een intieme relatie hadden. De twee schikten de zaak een jaar nadat Lee Drake aanklaagde. De zaak werd in februari 2013 gesloten en tot op de dag van vandaag is het onduidelijk of de rapper enige vorm van vergoeding moest betalen.

Tennissuperster

Een andere bekende naam die gelinkt werd aan de rapper is tennissuperster Serena Williams. In 2011 volgde hij regelmatig haar wedstrijden. De speculaties over een mogelijke relatie werden alsmaar groter toen hij tweette over “haar laten zweten tijdens een partijtje tennis”. Serena kreeg daarnaast ook een shoutout in zijn track Worst Behaviour, waarin hij rapt: "I'm with my whole set/Tennis matches at the crib, I swear I could beat Serena when she playin' with her left."

Dit leidde tot meerdere disstracks van Serena’s ex-vriend en rapper Common in Drakes richting. In een interview met VladTV onthulde Common dat hun geschil te maken had met een vrouw (Serena). Dit hield de Hotline Bling- rapper echter niet tegen. Hij bezocht namelijk jaren later nog steeds haar wedstrijden. De spanning werd groter, nadat de twee in 2015 kussend gespot, waren buiten een restaurant. Beide hebben de relatie niet bevestigd.

foto: TMZ

Babymama

Iemand die absoluut niet mag ontbreken in deze lijst is natuurlijk Sophie Brussaux, de moeder van zijn zoon Adonis. Het koppel werd voor het eerst samen gespot in januari 2017 tijdens een diner in Amsterdam, kort na Drake's breuk met Jennifer Lopez. De voormalige pornoster beweerde enkele maanden later dat Drake haar had gevraagd een abortus te overwegen. Drake vertelde aan TMZ er te zijn voor het kind als het van hem was, ondanks zijn grote twijfels.

Op 11 oktober 2017 werd hun zoontje uiteindelijk geboren. Brussaux leek de term 'Drake' te hebben geblokkeerd in haar Instagram-reacties nadat ze haatdragende opmerkingen had ontvangen van fans van de rapper. Op zijn album Scorpion onthulde hij dat hij inderdaad de vader was van Adonis. In één van zijn nummers rapte hij: "The kid is mine," en "I wasn't hidin' my kid from the world, I was hidin' the world from my kid." De ouders doen er nu alles aan om de co-ouderschap soepel te laten verlopen.

foto: Instagram: @champagnepapi

Kiki, do you love me?

Een van zijn meest virale songteksten is te vinden op het nummer In My Feelings, waarop hij rapt over een vrouw genaamd Kiki. Fans konden het niet laten om te speculeren over wie Kiki nu eigenlijk is. De vinger werd al snel gewezen naar actrice Keke Palmer en Kim Kardashian. Geruchten over een geheime relatie tussen Kim en Drake deden al snel de ronde. Het leek erop dat het gerucht iets teweeg had gebracht bij voormalige ex-man Kanye West. Zo deelde hij zijn ontevredenheid over de situatie via Instagram. Zo vond Ye dat de rapper zich had moeten uitspreken om de geruchten te ontkrachten.

Er werd vervolgens gedacht dat hij rapt over danseres K’yanna Barber. Tijdens een interview met Power FM beweerde de danseres namelijk dat haar bijnamen 'Kiki' en 'KB' zijn. Barber beweerde dat ze de rapper had ontmoet via rapper Kamiyah, waarvoor ze een tijdje danste. Uiteindelijk werd het mysterie opgelost en werd de echte 'Kiki' onthuld tijdens het OVO Fest in Toronto. Drake introduceerde toen zijn allereerste vriendin Keshia Chanté aan het publiek. Via een Instagrambericht liet ze weten dankbaar te zijn voor de uitnodiging.

foto: Thejasminebrand

Ster advertentie
Ster advertentie